Mano Gargždai



Pirmomis pavasario dienomis lepins šiluma: nuo kitos savaitės vėl prasidės permainos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Astos Šatkienės nuotr. Astos Šatkienės nuotr.

Penktadienio dieną šalies orus lems aukšto atmosferos slėgio lauko vakarinė dalis.

 

Danguje pro tankesnius debesis bandys prasiveržti saulės spinduliai. Lietaus nesulauksime. Pūs pietryčių krypties vėjas, sustiprės iki 8–13 m/s. Plūstelėjus nemenkai šilumai į šalį temperatūra daugelyje rajonų kils iki 6–11, o pietvakarių Lietuvą pamalonins ir 12–13 laipsnių šilumą.

Šeštadienio naktį orų situacija keisis menkai ir orai išliks ramūs. Dangus pragiedrės, o lietaus nenumatoma. Pietryčių vėjas ir naktį išliks juntamas. Temperatūra išliks teigiama ir pažemės iki 1–6 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną ir toliau mėgausimės ramiais ir sausais orais. Daug kur pro tankius debesis vėl bandys prasibrauti saulė. Lietaus neprognozuojama. Vėjas išliks pietryčių, 8–13 m/s. Įdienojus lepins pavasariška temperatūra, nes oras šils iki 8–13 laipsnių šilumos.

Sekmadienio naktį danguje debesys prasisklaidys, žymesnio lietaus ir toliau nebus. Pietryčių vėjas liks juntamas. Temperatūra bus žemesnė ir daug kur svyruos tarp 0–4 laipsnių šilumos, o šiaurės rytiniuose rajonuose turėtų ir silpnai pašalti iki 1 laipsnio šalčio.

Sekmadienio dieną, nors išliksime aukšto atmosferos slėgio lauke, tačiau į šalį atslinks žemesnių debesų masyvas. Vietomis, didesnė tikimybė – pietiniuose rajonuose, iš jų turėtų palynoti. Pietryčių vėjas liks 7–12 m/s. Temperatūra visur sparčiai nekils ir bus apie 3–8, o pietvakariniuose rajonuose kai kur iki 10 laipsnių šilumos.

Pirmadienį taip pat į dalį šalies atklys kritulių debesys. Tiek naktį, tiek dieną vietomis praslinks trumpi krituliai, vyraus lietus. Pietryčių, rytų vėjas pūs 7–12 m/s. Atsitraukus šilumai naktį temperatūra svyruos tarp 2 laipsnių šalčio ir 3 šilumos, o dieną pakils iki 3–8 laipsnių šilumos.

Antradienį pavienių ir nedidelių kritulių galime tikėtis tik kai kur. Naktį pūs nestiprus rytų krypties vėjas, o dieną rytų, šiaurės rytų vėjas stiprės iki smarkoko. Naktį temperatūra kris nuo 3 laipsnių šalčio ir 2 šilumos, o dieną laikysis lengvai teigiama ir bus apie 2–7 laipsnius šilumos.

Kitomis dienomis atvės labiau, tačiau vis dar vyraus sausesni orai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 410 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,