Mano Gargždai



Gargždų futbolininkės „Topo centras Euronics“ moterų A lygoje žada pademonstruoti tvirtą charakterį

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
FK „Banga“ vyriausiasis treneris S. Alsys.  VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr. FK „Banga“ vyriausiasis treneris S. Alsys. VšĮ „Gargždų futbolas“ nuotr.

Sekmadienį FK „Banga“ merginų komanda pradės naująjį sezoną Lietuvos moterų aukščiausioje lygoje. Širvintų stadione futbolininkės žais su čempionate debiutuojančia Vilniaus rajono „Transinvest“ komanda.

 

FK „Banga“ vyriausiasis treneris Simonas Alsys tikino, kad devintąjį sezoną lygoje pradedančios Gargždų sportininkės nusiteikusios pozityviai ir ketina pademonstruoti tvirtą charakterį.

„Po praėjusio sezono neturėjome jokios pertraukos, nesiilsėjome. Gana anksti pradėjome pasiruošimą naujam sezonui. Nuo gruodžio mėnesio žaidėme moterų salės čempionato varžybose. Gaila, kad nepavyko apginti čempionių titulo ir finale suklupome, patyrėme vienintelį pralaimėjimą prieš FA „Šiauliai“ komandą. Nepaisant nedidelio nusivylimo, toliau kibome į darbus. Ruošiantis A lygos čempionatui turėjome dvi kontrolines rungtynes prieš Latvijos komandas. FK „Liepaja“ įveikėme rezultatu 4:2, o žaidžiant namuose teko pripažinti FS „Metta“ komandos pranašumą“, – apie pasiruošimą sezonui kalbėjo S. Alsys.

Pasak trenerio, Gargždų klubas stengsis įrodyti, kad ir žaidžiant komandoje be žaidėjų iš užsienio, galima pasiekti neblogų rezultatų.

„Mes būsime viena iš tų komandų, kur žaisime be legionierių. Praėjusiais metais užėmėme penktą vietą, tad turime tikslą pasirodyti ne prasčiau, o pagal galimybes ir pagerinti rezultatą. Suprantu, kad konkuruoti su žymiai didesnę patirtį bei amžiaus pranašumą turinčiomis žaidėjomis iš užsienio nėra lengva, nors, kita vertus, stengiamės užauginti savo vietines sportininkes, kurioms nestinga noro bei kovingos dvasios. Žaidėjos vieną kitą puikiai pažįsta, treniruojasi ir rungtyniauja kartu nuo mažų dienų. Didžiausias mūsų minusas – patirties stoka. Visos žaidėjos yra jaunos, mums dar trūksta fizinio pasirengimo duomenų“, – kalbėjo treneris.

Anot S. Alsio, kardinalių pasikeitimų komandos sudėtyje nenusimato – prisijungs kelios naujokės, o klubą palikusi Austė Bernotaitė žais Kauno rajono „Hegelmann“ ekipoje.

Pirmąsias čempionato varžybas gargždiškės žais prieš šiemet A lygoje debiutavusią Vilniaus rajono „Transinvest“ komandą. Pastaroji debiutą jau pradėjo nesėkmingai pralaimėjusi kovą prieš FC „Gintra. Šiaulietės palaužė debiutantes rezultatu 2:0.

„Manau, kad mūsų laukia rimta kova. „Transinvest“ komandoje žaidžia nemažai patyrusių žaidėjų. Nepaisant to, pasistengsime pasirodyti kuo geriau“, – apie rytojaus varžybas kalbėjo S. Alsys.

„Topo centras Euronics“ moterų A lygos pirmajame ture jau sužaistos dvejos varžybos. Be minėtos „Transinvest“ ir FC „Gintra“ akistatos, varžybas jau žaidė Vilniaus MFA „Žalgiris-MRU“ ir Joniškio FK „Saned“. Vilnietės rekordiniu rezultatu 21:0 sutriuškino Joniškio futbolininkes.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 475 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,