Mano Gargždai



Gargždų 302 pėstininkų kuopos skyrius varžybose iškovojo 3 vietą ir teisę varžytis Sausumos pajėgų geriausio pėstininkų skyriaus varžybose

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždų 302 pėstininkų kuopos skyrius varžybose Gargždų 302 pėstininkų kuopos skyrius varžybose

Gegužės 24–26 dienomis Rūdninkų kariniame poligone įvyko Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) organizuotos Geriausio pėstininkų skyriaus varžybos. Dėl geriausiųjų vardo varžėsi pėstininkų skyriai iš visų KASP rinktinių, taip pat svečių teisėmis – Lietuvos Šaulių sąjungos šauliai ir Lietuvos karo akademijos kariūnai bei pėstininkų skyriai iš Jungtinės Karalystės, Danijos „Home Guard“, Latvijos „Zemessardze“ ir Lenkijos „Wojska Obrony Terytorialnej“ bei Sakartvelo Nacionalinės Gvardijos.

 

Pirmosios Geriausio pėstininkų skyriaus varžybų vietos nugalėtojais šiemet tapo 604 pėstininkų kuopos (Telšiai) skyrius iš Prisikėlimo rinktinės. Karius pasveikino Savanorių pajėgų vadas plk. Darius Vaicikauskas, o KASP vyr. puskarininkis srž. mjr. Arūnas Aliukonis įteikė KASP Geriausio pėstininkų skyriaus varžybų nugalėtojų pagrindinį pereinamąjį prizą.

Antrąją vieta užėmė 506 kuopos pėstininkų kuopos (Rokiškis) skyrius iš Vyčio rinktinės. Trečiąją vietą iškovojo 302 pėstininkų kuopos (Gargždai) skyrius iš Žemaičių rinktinės.

„Matau karių savanorių akyse į priekį vedančią ugnį – aukštą motyvaciją. Būtent tai yra tas elementas, kuris atveda į pergales, kuria stipresnę valstybę. Labai džiaugiuosi, kad Krašto apsaugos savanorių pajėgos plečiasi ir telkia mūsų patriotus. Kariai savanoriai turi labai daug potencialo, todėl turime stiprinti KASP, kad šis potencialas būtų įgalintas veikti“, – sakė KASP Geriausio pėstininkų skyriaus varžybose gegužės 25 d. apsilankęs Krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas.

„Visiems varžybose dalyvaujantiems kariams savanoriams šis savaitgalis buvo labai prasmingas ir 100 proc. skirtas tarnybai. Jis buvo intensyvus ir dinamiškas, pareikalavęs daug jėgų, karinių įgūdžių ir patirties. Vieni geriausių KASP pėstininkų, atrinktų savo rinktinėse, susirinko poligone ir varžėsi intensyviose rungtyse. Kariai savanoriai vykdė tokias užduotis, kokias jiems gali tekti vykdyti karo metu. Matydamas jų ryžtą ir motyvaciją aš pasitikiu savo kariais ir žinau, kad grėsmės atveju jie tikrai atliks savo darbą. Gerbiu jų pasirinkimą tarnauti Savanorių pajėgose ir sugebėjimą suderinti kario ir civilio karjerą. Tuo yra unikalios ir stiprios KASP. Taip pat noriu padėkoti varžybų organizatoriams, visiems prisidėjusiems, kad jos įvyktų, tai titaniškas darbas, prilygstantis dalyvavimui pačiose rungtyse, – varžybų uždaryme sakė KASP vadas plk. Darius Vaicikauskas.

Per dvi dienas varžybų dalyviai turėjo atlikti kovinio šaudymo, granatos metimo, judėjimo pagal azimutą, netiesioginės ugnies iškvietimo ir koregavimo, sparčiojo žygio, šliaužimo, karinės technikos ir taktinių ženklų atpažinimo, jėgos, medicinos, išgyvenimo, pastabumo, ginklų valdymo, kliūčių įveikimo, inžinerijos, reakcijos į kontaktą ir kitas užduotis. Visoms komandoms užduočių įveikimui buvo skirta 30 min., o atlikus užduotį, per 30 min. skyriai turėjo nujudėti iki kitos užduoties vietos, todėl varžybose pėstininkams prireikė greičio, sumanumo, taiklumo, ištvermės ir darnaus komandinio darbo.

Savanorių pajėgų pėstininkų skyrių kariai, dalyvaudami varžybose, atspindi Lietuvos kariuomenės vertybes - ištikimybę, kovos dvasią, iniciatyvumą ir profesionalumą, kurios padeda atkakliai rungtis ir nugalėti.

#KASP  #BuvomeEsameBūsime #KariaiSavanoriai

„Tas laisvės nevertas, kas negina jos!“

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 650 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,