Mano Gargždai



Gargždiškių talentus atskleidžianti Gerda Muldarytė: „Stebint, kaip idėja virsta realybe, apima euforija“

Įvertinkite šį įrašą
(8 balsai)
Asmeninio archyvo nuotrauka Asmeninio archyvo nuotrauka

Pasibaigus vasarai abituriente tapsianti Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos mokinė iš Gargždų Gerda Muldarytė savo charizma bei iniciatyvumu džiugina kiekvieną. Jos galvoje gimsta idėjos, kurias mergina nuolat stengiasi įgyvendinti. Vienas iš labiausiai pasisekusių Gerdos sumanytų projektų – „Open Mic“ (koncertas, kuriame gali pasirodyti kiekvienas norintis), kurį gargždiškiai taip pamilo, jog jis vyko jau 5 kartus. Su šia vietoje nenustygstančia mergina kalbėjomės apie jos idėjų virsmą realybe bei jau greitai Gargždus sudrebinsiantį ir pokyčių į šio renginio tradiciją atnešiantį „Open Mic 6“.

 

Kaip nuo idėjos pereini prie jos įgyvendinimo?

Prieš pasidalindama sumanymu su kitais, savo galvoje privalau sudėlioti projekto ar renginio realizavimą iki menkiausios smulkmenos, taip, kad gavusi paraginimą iš aplinkinių iš karto galėčiau pradėti jo organizavimą. Kadangi pirmiausia savo mintis išsakau artimiausiems žmonėms, galėčiau teigti, jog mano atveju idėjos įgyvendinimas prasideda šeimoje. 

 

Kaip atsirado „Open Mic“ idėja ir kas padėjo ją paversti tikrove?

Labai džiaugiuosi, kad „Open Mic“ projektas sulaukė tokio didelio pasisekimo. Jo atsiradimą įkvėpė studija „GROCK“ iš Klaipėdos, kurios nariai itin aktyviai reiškiasi renginių organizavimo srityje. Esu ir būsiu labai dėkinga restoranui „Lijo“  bei jo savininkams Dainai ir Dainiui Šatkams, suteikusiems sceną atlikėjams bei jaukią erdvę publikai. Kad idėja pavirstų „Open Mic“, reikėjo daugelio žmonių pastangų, taigi labai džiugu tai, jog renginys ne tik labai pasisekė, bet ir įgijo tęstinumą.

 

Kuo nuo praėjusių šio projekto koncertų skirsis šeštasis „Open Mic“?

Aiškiausias pokytis bus tas, jog jis vyks kitoje erdvėje ir kitu laiku nei įprastai. Koncertas taps „Gargždų pramogų“ organizuojamos „Sportadienio“ šventės, kuri vyks rugpjūčio 3 dieną,  dalimi. Taip pat šį kartą lauksime ne tik dainininkų bei muzikantų, bet ir šokėjų. Velykiniame „Open Mic“ renginyje dalyvavo vaikinų grupė „West Coast Boys“, kurie savo šokiu maloniai nustebino publiką, taigi tikimės, kad ir šįkart sulauksime kažko panašaus. Norintiems sužinoti renginio programą teks apsilankyti koncerte, jos nežinau ir aš pati – juk tokia šio renginio idėja. Parengėme pasirodymą su ansambliu, kuriuo žadame nustebinti klausytojus, o kiti koncerto dalyviai paaiškės renginio metu. „Open Mic  6“ laukiami visi, kurie nori pasirodyti draugų rate bei yra neabejingi muzikai ir menui.

 

Kas tave motyvuoja organizuojant įvairius renginius bei projektus?

Sakoma, kad tikslo siekimas teikia daugiau laimės nei jo įgyvendinimas, tačiau mane vienodai džiugina abu dalykai. Gera daryti gera Gargždų miestui bei jo gyventojams. Žmonės mielai prisideda prie idėjų įgyvendinimo, entuziastingai padeda organizuoti renginius – tai mane ir motyvuoja. Man patinka ir tai, jog žmonės drąsiai lipa ant „Open Mic“ scenos, nori būti pastebėti.

Viena iš didžiausių mano paskatų – teigiamas atgarsis iš publikos, aktyvūs, gerai nusiteikę žiūrovai. Koncertas – ne cirkas, taigi žmogus pats turi į jį atsinešti dalį reikalingo entuziazmo bei geros nuotaikos. Nenuostabu, jog žiūrovai, kurie ateina būdami abejingi, susiraukę, renginiu nusivilia. Reikalingas suvokimas, kad organizatoriai nori ne tik linksminti, bet ir linksmintis patys, o tam reikia atgalinio ryšio iš publikos. Kai matau, jog žmonės nuoširdžiai mėgaujasi renginiais, kurių organizavime dalyvauju ir aš, apima euforija.

 

Renginių organizavimas – tavo hobis. Ar ketini jį paversti profesija?

Dėl savo ateities dar nesu apsisprendusi, tačiau esu įsitikinusi, kad kai darai tai, ką labai mėgsti, gali tuo gyventi.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 255 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,