Mano Gargždai



Lietuvą siaubs stichijos: gamta pateiks visą pavojingų reiškinių kokteilį

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Edvardo Gelžinio nuotr. Edvardo Gelžinio nuotr.

Trečiadienis mūsų šalyje nusimato labai audringas.

 

Per Lietuvą slinks ciklonas su atmosferos frontais. Dangus nusimato debesuotas su pragiedruliais, daugelyje rajonų iš šių debesų protarpiais lis, vietomis lis smarkios liūtys. Daugelyje rajonų griaudės ir perkūnija.

Pietų, Rytų ir Vidurio Lietuva iš debesų sulauks ne tik lietaus, bet vietomis iškris ir kruša. Kai kur ledėkų skersmuo gali siekti net 5–6 cm. Pasisaugoti reikėtų ir škvalo, kurio gūsiai sieks 15–20 m/s, kai kur net 21–26 m/s. Dieną vyraujantis vėjas bus pietryčių, pietų, pereinantis į vakarų šiaurės vakarų, 7–12 m/s.

Aukščiausia temperatūra pasiskirstys labai įvairiai, didesnėje šalies dalyje bus 21–26 laipsniai, šiaurės vakariniuose rajonuose bus tik 17–20, o pietrytiniame šalies pakraštyje įkais net iki 27–30 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį daugelyje rajonų trumpai palis, vietomis lis smarkiai. Su stipriais lietumis griaudės ir perkūnija. Dienos metu bus sausiau, tik vietomis trumpai palis. Vėjas šiaurės vakarų, vakarų krypties, 8–13 m/s. Kai kur gūsiai sustiprės iki 15–17 m/s. Oras naktį atvės iki 10–15 laipsnių, o dienos metu termometro stulpelis pasieks 19–24 laipsnius šilumos.

Penktadienį lietaus nenumatoma, dangus bus giedresnis, vėjas aprims ir į šalį vėl sugrįš labai šilti orai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 231 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,