Mano Gargždai



Seimas uždraudė veisti, parduoti, eksponuoti gyvūnus, kuriems pakeista išvaizda ar fiziologinės funkcijos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

Seimas pritarė Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo pataisoms, kuriomis nuo 2024 m. lapkričio 1 d. uždraudžiama veisti, parduoti ar kitaip perleisti, eksponuoti gyvūnus, kuriems atliktos veterinarinės procedūros, siekiant pakeisti gyvūnų išvaizdą ar fiziologines funkcijas.

 

„Tai yra vertybiškai jautrus klausimas. Ausų ir uodegų trumpinimas yra žalingas. Tai rodo ir moksliniai tyrimai: didėja infekcijų rizika, gyvūnai gali visą gyvenimą jausti fantominius skausmus ir tai civilizuotose šalyse yra laikoma žiauriu elgesiu su gyvūnais. Tikrai džiaugiuosi, kad mes jau prieš 21-ius vienerius metus tai nusprendėme, tačiau dar liko tam tikrų spragų. Šiandien yra galimybė tas spragas ištaisyti ir parodyti, kad tikrai gyvūnų gerovė mums rūpi ir kad galime padėti pasirūpinti tais, kurie tikrai patys neturi savo žodžio, patys neturi savo balso. Visuomenės, kurios rūpinasi gyvūnais, yra laikomos išsilavinusiomis ir tikrai pažangiomis visuomenėmis. Aš žinau, kad Lietuva irgi  tokia yra“, – pritarti projektui kvietė viena pataisų iniciatorių Seimo narė Ieva Pakarklytė.

Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo pataisoms (projektas Nr. XIVP-2606(2) pritarė 80, prieš balsavo 13, susilaikė 15 Seimo narių. Pataisos įsigalioja 2024 m. lapkričio 1 d. Įstatymo nuostatos netaikomos gyvūnams augintiniams, kuriems minėtos veterinarinės procedūros, padarytos siekiant pakeisti gyvūnų augintinių išvaizdą ar jų fiziologines funkcijas, buvo atliktos iki 2013 m. sausio 1 d.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 127 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,