Mano Gargždai



Atnaujintoje Klaipėdos koncertų salės meno taryboje – kultūros elitas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
KKS meno tarybos nariai. Iš kairės M. Natalevičius, M. Ivanauskienė, I. Baikštytė KKS meno tarybos nariai. Iš kairės M. Natalevičius, M. Ivanauskienė, I. Baikštytė

Dviejų metų kadencijai, po KKS darbuotojų vidinių rinkimų, paskirti puikiai Lietuvoje žinomi muzikos meno atstovai dabar formuosiantys šios įstaigos repertuarą: Lietuvos muzikų sąjungos narė Indrė Baikštytė, nepriklausoma muzikos meno ekspertė Milda Ivanauskienė, kompozitorių sąjungos narys Mykolas Natalevičius.

 

„Klaipėdos koncertų salė tampa vis labiau patraukli erdvė ne tik klasikinės muzikos, bet ir kokybiškos plačiajai visuomenei skirtos muzikos, šiuolaikinio meno mėgėjams bei kiekvienam, ieškančiam naujų kultūrinių potyrių. Tikiuosi, kad šią erdvę atrandantys klausytojai ir toliau turės galimybę apsilankyti koncertuose, kurie savo kokybe ir atlikėjų profesionalumu nenusileidžia ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio garsiausioms scenoms“, – sako Tadas Grabys, Klaipėdos koncertų salės vadovas.

Prie Meno tarybos prisijungęs  jaunosios kartos lietuvių kompozitorius Mykolas Natalevičius įsitikinęs, kad kiekvienai koncertinei įstaigai yra svarbu išlaikyti ryšį ir suteikti saviraiškos erdvę savo šalies kūrėjams. Jis tikina sieksiantis, kad į Klaipėdą atvykstantiems pasaulinio garso atlikėjams, mūsų šalies muzikai, net ir žengiantys pirmuosius žingsnius profesionaliųjų keliu, taptų lygiaverčiais konkurentais. „Akivaizdu, kitų šalių koncertinės įstaigos dažniausiai imasi kviesti užsienio kūrėjus tik tada, kai šie jau turi patirties, yra pakankamai užaugę. Mūsų, kaip nedidelės valstybės su labai dideliu kūrybiniu potencialu uždavinys, – išnaudoti tą kūrybinį potencialą, palaikyti savo kūrėjus ir suteikti galimybes skleisti bei demonstruoti savo talentą ne tik mūsų publikai. Norėčiau, kad repertuarai taptų panašūs į Šiaurės šalių, kurių repertuaruose vietos kūrėjai užima reikšmingą dalį“, – sako M. Natalevičius.

Prie Meno tarybos prisijungusi MO muziejaus vadovė teigia nustebusi kvietimo įsilieti į muzikinį pajūrio gyvenimą, nes anot jos „nėra muzikos srityje veikianti profesionalė“. Visgi vizuali nepriklausomos muzikos meno ekspertės patirtis gali tapti raktu į publikos, iš naujo atrandančios KKS pritraukimą.  „Išgirdusi, kad keliami lūkesčiai siejami su žvilgsnio iš kitos perspektyvos poreikiu, sutikau. Manau, kad mano patirtis gali būti naudinga, mąstant apie auditoriją, santykį su ja bei jos vystymą. Tikiuosi, pavyks prisidėti prie Klaipėdos koncertų salės sėkmės“, – dalijasi mintimis M. Ivanauskienė nepriklausoma muzikos meno ekspertė, MO muziejaus direktorė.

Dviejų metų kadencijai prie KKS meno tarybos jungiasi ir žymi pianistė, tarptautinių konkursų laureatė, Meno daktarė, Lietuvos muzikų sąjungos narė – Indrė Baikštytė. „Nuo pat gyvavimo pradžios 2005m. Klaipėdos koncertų salė tapo ryškiu muzikos traukos centru, su laiku užimančiu vis solidesnę poziciją Lietuvos kultūriniame žemėlapyje. Salėje dirbantys žmonės – tiek muzikantai, tiek administracijos darbuotojai – greta profesionaliai ir kokybiškai atliekamo darbo, čia kuria ypatingą, savitą, kūrybišką atmosferą. Lankytis Klaipėdos koncertų salėje, ar kaip atlikėjai, ar klausytojai – man visuomet buvo ir yra didelis džiaugsmas, o tapti Meno tarybos nare – atsakingas ir labai jaudinantis žingsnis. Jausdama stiprų ryšį su šia sale – jos veikla ir žmonėmis – viliuosi, kad galėsiu prisidėti prie jos sklandaus gyvavimo ir tolimesnio skleidimosi. Kuomet šalia tvirtų tradicijų išsaugojimo galima ieškoti ir atrasti dar daugiau spalvų ir garsų pustonių, einant koja kojon ir su šiuolaikišku kvėpavimu“, – dalijasi mintimis I. Baikštytė.

Klaipėdos koncertų salės Meno tarybos kadencija trunka dvejus metus, joje taip pat dirba, steigėjo, Klaipėdos miesto savivaldybės deleguoti atstovai tarybos narys Vytautas Grubliauskas ir kultūros skyriaus vedėjas Paulius Ignatavičius bei Klaipėdos koncertų salės vadovas Tadas Grabys ir šiais metais prie KKS prisijungusi repertuaro meno vadovė Jurgita Skiotytė-Norvaišienė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 164 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,