Mano Gargždai



Pilvo plastika po nėštumo: kaip atkurti kūno formas?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Nėštumas yra vienas iš didžiausių džiaugsmų moters gyvenime, tačiau kartu su juo ateina ir kūno pokyčiai, kurie gali būti sunkiai suvaldomi. Moters kūnas nėštumo metu patiria daug pokyčių: oda tempiasi, raumenys silpnėja, o kūno forma keičiasi. Po gimdymo daugelis moterų pastebi, kad jų pilvas nebegrįžta į pradinę būklę, nepaisant pastangų laikytis sveikos mitybos ir reguliariai sportuoti. Tokiais atvejais pilvo plastika, dar vadinama abdominoplastika, gali būti veiksmingas sprendimas, padedantis atkurti kūno formas ir grąžinti pasitikėjimą savimi.

 

Kas vyksta su kūnu nėštumo metu?

Nėštumas yra unikalus laikotarpis, kai moters kūnas patiria daug fizinių pokyčių. Per devynis mėnesius, kai vaisius auga, gimda plečiasi ir daro spaudimą aplinkiniams organams bei raumenims. Tai gali sukelti pilvo raumenų atsiskyrimą, dar vadinamą diastaze. Ši būklė pasireiškia, kai dešinieji ir kairieji pilvo raumenys išsiskiria, nes jungiamoji audinio juosta, vadinama linea alba, susilpnėja ir išsitempia.

Be to, nėštumo metu pilvo oda taip pat patiria didelį tempimą. Dėl to oda gali prarasti elastingumą, ypač jei moteris priauga daugiau svorio nei rekomenduojama arba jei nėštumas yra daugiavaisis. Po gimdymo daugelis moterų pastebi, kad oda tampa laisva, suglebusi ir nebeatgauna ankstesnės formos.

Strijos taip pat yra dažna problema nėštumo metu. Jos atsiranda dėl greito odos tempimo ir yra gana sunkiai pašalinamos natūraliais būdais. Nors laikui bėgant strijos gali išblukti, jos dažnai lieka kaip matomi randai.

 

Puikus sprendimas po gimdymo

Pilvo plastika gali būti veiksmingas būdas padėti moterims po gimdymo atkurti kūno formas ir pašalinti nepageidaujamus pokyčius. Ši operacija yra sukurta tam, kad padėtų pašalinti perteklinę odą, sustiprinti pilvo raumenis ir pagerinti bendrą pilvo srities išvaizdą.

Operacijos metu chirurgas pašalina perteklinę odą ir riebalus nuo pilvo srities, sutraukia ir sutvirtina pilvo raumenis, kurie buvo atsiskyrę nėštumo metu. Taip pat, jei reikia, pašalinamos strijos, esančios žemiau bambos linijos, kartu su pertekliniu odos sluoksniu. Pilvo plastika gali būti atliekama kartu su riebalų nusiurbimu, kad būtų dar labiau pagerintas kūno kontūras ir pasiekti norimi rezultatai.

 

Procedūros eiga ir ką tikėtis

Tai yra sudėtinga chirurginė procedūra, kuri paprastai trunka nuo dviejų iki keturių valandų, priklausomai nuo operacijos sudėtingumo ir apimties. Ji atliekama taikant bendrąją anesteziją, o tai reiškia, kad pacientė miegos visos operacijos metu.

Operacijos metu chirurgas daro ilgą pjūvį virš gaktos srities, dažniausiai nuo vieno klubo iki kito, tačiau pjūvio dydis ir forma gali skirtis priklausomai nuo paciento individualių poreikių. Po to chirurgas atskiria odą nuo pilvo sienos, kad galėtų prieiti prie raumenų. Šie raumenys yra sutraukiami ir siuvami, kad suformuotų tvirtesnį pilvą. Po to oda yra ištempiama žemyn, perteklinė dalis pašalinama, o likusi oda susiuvama. Kartais būtina atlikti papildomą pjūvį aplink bambą, kad ją būtų galima perkelti į natūralią poziciją.

Po operacijos pacientė gali tikėtis patirti patinimą, mėlynes ir diskomfortą, kuris gali trukti keletą savaičių. Paprastai pacientėms rekomenduojama dėvėti specialų kompresinį drabužį, kuris padeda sumažinti patinimą ir palaiko pilvą, kol jis gyja. Pilnas atsigavimo laikas gali svyruoti nuo kelių savaičių iki kelių mėnesių, priklausomai nuo operacijos apimties ir individualaus gijimo proceso.

 

Kas gali tikėtis geriausių rezultatų?

Ne visos moterys yra idealios kandidatės pilvo plastikai. Geriausi rezultatai pasiekiami toms, kurios yra geros sveikatos būklės, turi stabilų svorį ir nori pašalinti perteklinę odą bei sustiprinti pilvo raumenis po nėštumo. Taip pat svarbu, kad pacientė būtų pasibaigusi gimdymo laikotarpį, nes būsimi nėštumai gali paveikti operacijos rezultatus, susilpnindami pilvo raumenis ir ištempiant odą.

Taip pat svarbu, kad pacientė turėtų realius lūkesčius dėl procedūros rezultatų. Pilvo plastika gali labai pagerinti pilvo srities išvaizdą, tačiau ji negali visiškai atkurti kūno formų, kurios buvo prieš nėštumą. Tai yra chirurginė intervencija, ir nors rezultatai gali būti dramatiški, jie ne visada būna tobuli. Chirurgas turėtų suteikti išsamią informaciją apie tai, ko tikėtis prieš operaciją, kad pacientė būtų pasirengusi tiek fiziškai, tiek emociškai.

 

Pilvo plastika ir gyvenimo kokybė

Daugelis moterų, kurios nusprendžia atlikti pilvo plastiką po nėštumo, praneša apie didelius pokyčius savo gyvenimo kokybėje. Procedūra padeda ne tik atkurti kūno formas, bet ir pagerinti bendrą savijautą. Po operacijos moterys dažnai jaučiasi labiau pasitikinčios savimi, labiau patenkintos savo kūno išvaizda ir geriau jaučiasi savo kasdienėje veikloje.

Be fizinių pokyčių, pilvo plastika gali turėti ir psichologinį poveikį. Atgavus kūno formas, kurias moterys turėjo prieš nėštumą, dažnai atsiranda daugiau pasitikėjimo savimi ir džiaugsmo gyvenimu. Tai ypač svarbu moterims, kurios po gimdymo patyrė ne tik fizinius, bet ir emocinius pokyčius.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 187 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,