Mano Gargždai



Geriamojo vandens laboratoriniai tyrimai: paprastėja užsakymo tvarka

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Klaipėdos vanduo“  nuotr. „Klaipėdos vanduo“ nuotr.

Gyventojai, naudojantys gręžinių ar šulinių vandenį, remiantis specialistų rekomendacijomis, vandens tyrimus turėtų atlikti bent kartą ar du per metus. Tam, kad juos atlikti būtų dar patogiau, bendrovė „Klaipėdos vanduo“ atnaujino užsakymo tvarką – nuo spalio 1 d., užsisakant laboratorinius geriamojo vandens tyrimus, atsiskaitymas už paslaugas bus vykdomas iškart užsakymo metu. Ši naujovė leis supaprastinti procesą, nes klientams nebereikės papildomai laukti formuojamų sąskaitų, tad sutaupys laiko ir beliks tiesiog sulaukti tyrimų rezultatų.

 

Kada reikia atlikti geriamojo vandens tyrimus?

Geriamasis vanduo laikomas švariu ir saugiu tik tuo atveju, jei jame nėra jokių mikroorganizmų ar cheminių medžiagų, galinčių kelti pavojų sveikatai. Daugelis mikroorganizmų yra nematomi ir jų buvimas dažnai nepastebimas, kol nepasireiškia sveikatos problemos. Specialistai primena, jog vandens kokybė gali keistis priklausomai nuo aplinkos veiksnių, todėl tyrimai yra būtini tiek gyvenantiems miestuose, tiek ir kaimo vietovėse bent kartą ar du per metus, jei nesinaudojama centralizuotu vandens tiekimu.

„Klaipėdos vanduo“ laboratorijoje atliekami išsamūs cheminiai bei mikrobiologiniai vandens tyrimai, kurie padeda nustatyti, ar vandenyje nėra pavojingų bakterijų, tokių kaip E. coli ir kt., bei patikrina vandens cheminę sudėtį, pavyzdžiui, nitratų ir nitritų kiekį, kurie gali būti žalingi sveikatai. Šie tyrimai svarbūs visiems, kurie nori būti tikri, kad jų geriamas vanduo yra saugus.

„Kiekvienas vandens šaltinis yra unikalus, todėl ir tyrimų poreikiai skiriasi, tad siūlome platų vandens tyrimų paketų pasirinkimą, pritaikytą individualiems poreikiams. Kiekvienas vandens mėginys yra kruopščiai analizuojamas, todėl galime užtikrinti tikslius ir patikimus vandens tyrimų rezultatus“, – teigia Dovilė Kozlovienė, „Klaipėdos vanduo“ Klientų aptarnavimo departamento direktorė.

Anot D. Kozlovienės, vandens tyrimus vertėtų atlikti reguliariai, ypač jei naudojamasi individualiu vandens šaltiniu, pavyzdžiui, gręžiniu ar šuliniu. Taip pat rekomenduojama tirti vandenį po vamzdynų remonto, pastebėjus neįprastus kokybės pokyčius, tokius kaip vandens spalvos, kvapo ar skonio pasikeitimas, drumstumas ar nuosėdos.

 

Patogesnis tyrimų užsakymas

Laboratorinius geriamojo vandens cheminius bei mikrobiologinius tyrimus klientai gali užsisakyti vos kelių mygtukų paspaudimu „Klaipėdos vanduo“ Savitarnos svetainėje (https://savitarna.vanduo.lt/). Nuo spalio 1 d. užsisakant laboratorinius geriamojo vandens tyrimus, klientams bus automatiškai iškart suformuojamas apmokėjimas ir atsiskaitymas vyks paslaugos užsakymo metu. Taip klientams nereikės el. pašto dėžutėse laukti suformuotų sąskaitų ir skirti laiko papildomiems žingsniams, užbaigiant užsakymo vykdymą.

Naudojantis Savitarnos portalu, plataus spektro geriamojo vandens tyrimus atlikti gali tiek fiziniai, tiek ir juridiniai asmenys. Be to, užsisakyti „Klaipėdos vanduo“ atliekamus laboratorinius tyrimus gali visi klientai, net jei ir nėra įmonės teikiamų paslaugų vartotojai. Tokiu atveju tereikia susisiekti su Klientų aptarnavimo centru el. paštu ir bus suteikta visa informacija apie prisijungimą prie Savitarnos portalo.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 92 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,