Mano Gargždai



GMP transporto parko atnaujinimas – 15 naujų greitosios medicinos pagalbos automobilių pasieks regionus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Ministerijos nuotr. Ministerijos nuotr.

Greitosios medicinos pagalbos (GMP) tarnybos transporto parkas – atnaujinamas. Iškilmingo renginio metu, antradienį, rugsėjo 24 d., Kaune penkiolika specializuotų transporto priemonių buvo perduotos GMP tarnybos padaliniams Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje, iš kur jie pasklis po visą Lietuvą, užtikrinant greitesnę ir efektyvesnę pagalbą pacientams. Naujo dizaino automobiliai simbolizuoja ir transformaciją, kurią išgyvena Tarnyba.        

 

Ceremonijoje dalyvavęs sveikatos apsaugos ministras Aurimas Pečkauskas, akcentuoja šios  investicijos svarbą: „Greitosios medicinos pagalba yra pirmoji linija žmonių gyvybių gelbėjime, todėl būtina užtikrinti, kad ši paslauga būtų teikiama naudojant modernią, patikimą techniką. Nauji automobiliai ne tik užtikrins geresnę darbo kokybę mūsų medikams, bet ir padės išgelbėti daugiau gyvybių, ypač kritinėse situacijose”, – teigė A. Pečkauskas.         

Laikinoji GMP tarnybos vadovė Ilona Kajokaitė pabrėžė automobilių parko modernizavimo reikšmę. „Greitosios medicinos pagalbos naujo dizaino automobiliai simbolizuoja kultūrinę transformaciją, standartizaciją ir modernizaciją, kurią GMP tarnyba įgyvendina, siekdama sukurti patikimą ir efektyvią paslaugų sistemą, atitinkančią greitosios medicinos pagalbos darbuotojų poreikius ir visuomenės lūkesčius“, –  sakė ji.       

Iš viso perduota 15 naujų GMP automobilių, kurie bus paskirstyti  GMP padaliniams. Kauno filialui: Kaunas/Kėdainiai, Alytus/Prienai, Marijampolė/Vilkaviškis, Jonava/Kaišiadorys; Vilniaus filialui: Vievio pastotė, Utenos pastotė, Trakų Vokės pastotė, Antakalnio pastotė; Klaipėdos filialui: Priekulė, Šilutė, Plungė, Klaipėda; Šiaulių filialui: Radviliškis; Panevėžio filialui: Panevėžys.  

 

Parkas reikalauja atnaujinimo        

Nauji automobiliai pakeis seniausius ir labiausiai nusidėvėjusius greitosios pagalbos automobilius, kurie šiuo metu dirba su vidutine 323 194 km rida. Tai leis ne tik pagerinti greitosios medicinos paslaugų efektyvumą, bet ir sumažinti automobilio gedimų riziką bei užtikrinti didesnį patikimumą kritinėse situacijose. Automobiliai įsigyti už Tarnybos lėšas.

Vidutinė turimų automobilių rida rodo, kad naujų automobilių poreikis yra didelis, nes kai kurie regionai dirba su itin didelę ridą turinčia technika. Pavyzdžiui, Klaipėdos filialo automobiliai turi vidutiniškai 399 420 km ridą, o Kauno regiono automobiliai – net 429 425 km. Iš viso GMP tarnyboje naudojami 336 automobiliai.        

Šiuo metu naudojamų GMP automobilių amžiaus vidurkis yra 7 metai. Pradėjus eksploatuoti naujus 15-a GMP automobilių GMP tarnybos specializuoto transporto amžiaus vidurkis taps 6,25 metų.         

Per artimiausius porą metų planuojama, kad GMP tarnyba pasieks virš 200 naujų tarnybinių automobilių. Jų įsigijimas bus finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis.         

Vieninga nacionalinė GMP tarnyba buvo įkurta 2023 m. liepos 1 d. sujungus anksčiau savarankiškai funkcionavusias 16 GMP stočių, 30 pirminės sveikatos priežiūros centrų padalinių ir 2 privačias GMP įstaigas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 83 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,