Mano Gargždai



VRK ragina kandidatus gerbti rinkėjų prašymus negauti politinės reklamos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi nuotr. Asociatyvi nuotr.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skelbia gaunanti rinkėjų nusiskundimų dėl kandidatų į Seimo narius elektroniniais laiškais ir į pašto dėžutes rinkėjams platinamos politinės reklamos.

 

Pranešimų, kai rinkėjai skundžiasi gavę nepageidaujamos politinės reklamos, VRK sulaukia per kiekvienus rinkimus, todėl visi politinės kampanijos dalyviai prašomi gerbti rinkėjų lūkestį ir nenorą gauti politinės reklamos.

Kandidatai turėtų atsižvelgti į rinkėjų užrašus ant pašto dėžučių, kad šie nepagedauja gauti reklamos.

Tokiu atveju, jeigu rinkėjas nepageidauja elektroniniais laiškais gauti kandidatų politinės reklamos, jis gali atsakyti kandidatui prašydamas nesiųsti tokio pobūdžio informacijos, tačiau VRK teigia gaunanti skundų, kad kandidatai tokius rinkėjų prašymus ignoruoja.

VRK primena, kad norint siųsti politinę reklamą net ir viešai prieinamais elektroninio pašto adresais reikalingas konkretus ir nedviprasmiškas duomenų subjekto sutikimas, duotas laisva valia tinkamai informuoto duomenų subjekto.

Šiuo sutikimu turėtų būti remiamasi tiek rinkėjams siunčiant pranešimus balsuoti už konkretų kandidatą, tiek skambinant rinkėjams rinkimų agitacijos tikslais.

VRK kartu su Valstybine duomenų apsaugos inspekcija yra parengusi rekomendacijas dėl asmens duomenų tvarkymo rinkimų metu.

https://vdai.lrv.lt/media/viesa/saugykla/2024/4/lvaWgdZus4Y.pdf

Visoms rinkimuose dalyvaujančioms partijoms ir kandidatams rekomenduojama vadovautis rekomendacijomis dėl asmens duomenų tvarkymo rinkimų metu, nes tik laikantis šiame dokumente nurodytų reikalavimų yra įmanoma suderinti rinkimų veiklas kartu su asmens duomenų apsauga.

Taip pat VRK primena, kad rinkimų dieną, sekmadienį iki 20 valandos vakaro, kai baigsis balsavimas, draudžiama bet kokia rinkimų agitacija. 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 107 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,