Mano Gargždai



Gargždų rinkimų apygardoje išankstiniame balsavime dalyvavo 2 459 rinkėjai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
VRK nuotr. VRK nuotr.

Per tris išankstinio balsavimo dienas Gargždų rinkimų apygardoje balsavo iš viso 2 459 rinkėjai. Antradienį savo balsą atidavė 599 rinkėjai (512 iš Gargždų apygardos ir 87 iš kitų apygardų), trečiadienį – 889 rinkėjai (732 iš Gargždų apygardos ir 157 iš kitų apygardų), o ketvirtadienį – 971 rinkėjas, iš kurių 814 priklauso Gargždų apygardai, 157 – kitoms apygardoms. Specialiuose punktuose ketvirtadienį balsavo dar 31 rinkėjas.

 

Balsavimas iš anksto savivaldybėse baigėsi 

Spalio 11–12 dienomis rinkimų komisijų nariai organizuos balsavimą rinkėjų namuose. Balsuoti namuose gali rinkėjai su negalia, juos namuose slaugantys asmenys, dėl ligos nedarbingi žmonės ir rinkėjai, sulaukę 70 ir daugiau metų. 

VRK duomenimis, balsuoti namuose turi teisę 569 tūkst. rinkėjų. Pasinaudoti šia teise nusprendė beveik 95 tūkst. piliečių. Juos rinkimų komisijų nariai aplankys per penktadienį ir šeštadienį. 

Pagrindinė Seimo rinkimų diena yra spalio 13 d., sekmadienis. Rinkimų apylinkės duris atvers 7 valandą ryto ir rinkėjų lauks iki 20 valandos vakaro.  

Svarbu žinoti, kad antraip nei pavasarį, Seimo rinkimų sekmadienį balsuoti bus galima tik savo rinkimų apygardos rinkimų apylinkėse. Taip yra dėl to, kad pusė Seimo narių yra renkama vienmandatėse rinkimų apygardose ir kiekvienos iš 71 vienmandatės rinkimų apygardos biuleteniai yra skirtingi, o rinkėjai turi teisę balsuoti tik už tos vienmandatės rinkimų apygardos, kurioje yra deklaravę savo gyvenamąją vietą, kandidatus.  

Pasitikrinti, kur balsuoti, pagal įvestą naujos deklaruotos gyvenamosios vietos adresą galima žemėlapyje. Čia rinkėjai ras rinkimų apylinkę ir apygardą – https://www.rinkejopuslapis.lt/zemelapis/

Balsavimas užsienyje esančiose Lietuvos diplomatinėse atstovybėse organizuojamas kiekvienos atstovybės nustatytu laiku. Plačiau apie balsavimo laiką ambasadose ir konsulatuose VRK skelbia ČIA>>

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 200 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,