Mano Gargždai



Daugėja gyvūnų priežiūros pažeidimų: šeimininkai prašomi elgtis atsakingai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Gyventojai, siekdami gyventi saugioje ir švarioje aplinkoje, išsako pastabų, kad viešose vietose – parkuose, miškuose, gatvėse, vedžiojami augintiniai (šunys) ne visada yra vedami už pavadėlio ir laksto palaidi, o koviniai šunys ar jų mišrūnai ne visada vedami su antsnukiais. Pažymėtina, kad padažnėjo ir nusiskundimų dėl kaimynų neprižiūrimų katinų, kurie laksto palaidi ir nekontroliuojami. Toks elgesys prieštarauja gyvūnų laikymo taisyklėse nustatytai tvarkai.

 

Minėtos taisyklės nustato gyvūnų laikytojų pareigas, draudžiamus veiksmus, bendruosius gyvūnų laikymo reikalavimus, specialiuosius ūkinių gyvūnų, gyvūnų augintinių, bešeimininkių ir bepriežiūrių gyvūnų laikymo reikalavimus, renginiams naudojamų gyvūnų laikymo, prekybos gyvūnais reikalavimus Klaipėdos rajono savivaldybės teritorijoje.

Taisyklėse taip pat nurodyta, kad privaloma laikytis Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo, Gyvūnų laikymo savivaldybių teritorijų gyvenamosiose vietovėse tvarkos aprašo.

Už Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo ir kitų gyvūnų gerovės ir apsaugos, atskirų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimus yra numatyta administracinė atsakomybė.

Užfiksavus minėto pobūdžio nusižengimą, yra skiriama bauda nuo trisdešimt iki vieno šimto dvidešimt eurų su galimu gyvūno konfiskavimu, o padarytas pakartotinis nusižengimas užtraukia baudą nuo vieno šimto dvidešimt iki dviejų šimtų trisdešimt eurų ir irgi gali būti skiriamas gyvūnų konfiskavimas.

Viešosios tvarkos skyrius pažymi, kad pernai buvo surašyti 32 administracinio nusižengimo protokolai ir vienu atveju taikytas gyvūno konfiskavimas. Šiemet jau surašyti 32 administracinio nusižengimo protokolai dėl gyvūnų nepriežiūros.

Prašome gyvūnų savininkus gerbti aplinkinių asmenų teisę gyventi švarioje ir saugioje aplinkoje ir bendrojo naudojimo vietose, viešose vietose savo augintinius tinkamai prižiūrėti, laikantis įstatymuose ir taisyklėse nustatytos tvarkos, ir nepažeidinėti aplinkinių teisių ir teisėtų interesų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 248 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,