Mano Gargždai



„Ąžuoliuko“ renovaciją tikimasi baigti iki žiemos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotrauka.

Seniausias Gargždų lopšelis-darželis „Ąžuoliukas“ rugsėjo pirmąją neatvers durų ugdytiniams dėl tebesitęsiančių renovacijos darbų, tačiau juos užbaigus, mažieji sugrįš į šiuolaikiškas, šiltas, šviesias ir jaukias grupes. 

 

Renovacijos kaina siekia 381 695 eurus

Švietimo ir mokslo ministerija Gargždų lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ renovacijai skyrė 231 695 eurus. Už šią sumą suplanuota atnaujinti šildymo sistemą, pakeisti rozetes, jungtukus, elektros skydus, šalto ir karšto vandens ir nuotekų vamzdynus, atlikti sanitarinių patalpų remontą, sutvarkyti salę, koridorius. Prasidėjus pirmiesiems darbams paaiškėjo, kad visiškai susidėvėjusi elektros instaliacija, po kurios atnaujinimo būtinas sienų remontas, sanitarinėse patalpose netelpa reikalingas kiekis klozetų, praustuvių. Papildomiems darbams 150 000 eurų skyrė Savivaldybė. „Jeigu nebūtume gavę papildomo finansavimo iš Savivaldybės biudžeto, vaizdas po renovacijos būtų buvęs liūdnas. Šiomis lėšomis vienu kartu pavyks sutvarkyti abiejų pastatų vidų. Paskelbėme darželio grupių, skalbyklos, likusios sanitarinės patalpos remonto darbų, taip pat apšvietimo atnaujinimo ir priešgaisrinės signalizacijos įrengimo darbų viešųjų pirkimų konkursą. Jo laimėtojas paaiškės rugpjūčio 10 dieną. Darželyje dabar dirba UAB „Gargždų rangos darbai“ kartu su UAB „Toplita“ ir subrangovai UAB „Structurus“, IĮ statybos firma „Selsa“, UAB „Rombas““, – teigė projekto vadovė, Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Aldona Balčikonienė.

 

Lanko mažiau vaikų, negu registruota sąrašuose

Trys vasaros mėnesiai – per trumpas laikas atnaujinti darželio pastatų kompleksą, todėl šį rudenį ugdytiniai lankyti įstaigos negalės. Statybos darbus siekiama užbaigti kuo greičiau, planuojama – iki lapkričio 30 dienos. Kol vyks renovacija, 176 „Ąžuoliuko“ vaikai, 20 auklėtojų, 12 auklėtojų padėjėjų, 3 virėjos, 2 virtuvės darbininkės, muzikos vadovė, logopedė, psichologė laikinai bus išskirstyti į kitas Gargždų ikimokyklinio ugdymo įstaigas.

Renovacijos reikalai ir ugdymo klausimai šią savaitę buvo aptarti su Savivaldybės mero pavaduotoja Violeta Riaukiene ir administracijos direktoriumi Sigitu Karbausku. Pasitarime dalyvavo lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ direktorė Elena Ačienė, Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius, Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjo pavaduotoja Aldona Balčikonienė ir Klaipėdos Visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vedėja Asta Šlepetienė bei Gargždų skyriaus vedėja Aušra Syminienė.

„Šį rudenį „Ąžuoliuką“ turėjo lankyti 234 vaikai. Susisiekėme su visų vaikučių tėvais, informavome apie darželio renovaciją bei tai, kad nuo rugsėjo pirmos dienos laikinai vaikai su darbuotojais bus išskirstyti į kitas Gargždų ikimokyklinio ugdymo įstaigų grupes. 58 vaikų tėvai nusprendė renovacijos metu nevesti savo atžalų į darželį, tačiau 176 vaikai galimybių likti namie neturi, todėl nori lankyti  darželį. Vis dėlto, statistiškai analizuojant lankomumą, realybėje darželį lankančių vaikų skaičius yra žymiai mažesnis, negu registruota sąrašuose, todėl grupėse jis nebus viršytas“, – teigė E. Ačienė.

Švietimo skyriaus vedėjas A. Petravičius patikino, kad ši situacija ne kartą svarstyta Gargždų ikimokyklinio ugdymo įstaigų vadovų ir Švietimo skyriaus specialistų pasitarimuose. Apsispręsta  laikinai „Ąžuoliuko“ vaikus ir darbuotojus išskirstyti į lopšelius-darželius „Saulutę“ ir „Gintarėlį“ bei ugdymo centrą „Naminuką“.

 

Didesnėse grupėse – daugiau darbuotojų

„Mažesnio vaikų skaičiaus grupėse leidžia tikėtis Savivaldybės tarybos birželio mėnesį priimtas sprendimas – renovacijos laikotarpiu visuose Gargždų miesto darželiuose nereikės mokėti ugdymo ir maitinimo mokesčių už nelankytas dienas. Fiksuoto (11,58 eurų) mėnesinio mokesčio taip pat nereikės mokėti. Nelankytų dienų, kaip įprastai, nereikės pateisinti gydytojo ar kita pažyma. Manau, pagrįstai galime tikėtis, kad dalis tų vaikų, kurie turi lankyti darželį, ypač lopšelio amžiaus, kol vyks renovacija, nebus vedami į jį, todėl vaikų skaičius turėtų sumažėti visose Gargždų ikimokyklinio ugdymo įstaigose“, – sakė A. Petravičius.

Ugdymo procesas dėl didesnio vaikų skaičiaus grupėse neturėtų nukentėti, nes kartu su vaikais bus perkeliami ir darbuotojai. Didžiausią vaikų skaičių turinčiose grupėse dirbs ne du, kaip yra dabar,  o trys darbuotojai. Paskaičiuota, kad vidutiniškai sąrašuose vaikų skaičius grupėse padidės keturiais-penkiais vaikais. „Visi norime, kad mūsų vaikai lankytų šiuolaikiškus, atnaujintus darželius, todėl tikimės visų į darželius savo atžalas leidžiančių tėvų supratingumo ir geranoriškumo. „Minijos“ progimnazijos renovacijos pavyzdys parodė, kad laikini sunkumai užsimiršta, kai sugrįžtame į  atnaujintas erdves“, – sakė A. Petravičius. 

Pasitarime dalyvavusios Klaipėdos visuomenės sveikatos centro atstovės pasidžiaugė Klaipėdos rajono savivaldybės skiriamu dėmesiu švietimo įstaigų atnaujinimui, geresnių sąlygų užtikrinimui. Neabejojama, kad perskirstant lopšelio darželio „Ąžuoliukas“ vaikus į kitus darželius, būtina užtikrinti visiems juos lankantiems vaikams saugias ugdymo sąlygas – turi būti laikomasi higienos normų reikalavimų. A. Šlepetienė ir A. Syminienė atkreipė dėmesį, kad prasidėjus mokslo metams išauga vaikų sergamumas, todėl tėvai turėtų būti atsakingi ir nevesti sergančių vaikų į kolektyvą, o auklėtojos – jų nepriimti. 

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 333 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,