Mano Gargždai



Dauparų jaunimas ruošiasi į Ispaniją

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Dauparų jaunimo klubo „Strategai“ archyvo nuotr. Asociatyvi Dauparų jaunimo klubo „Strategai“ archyvo nuotr.

Dauparų jaunimo klubas „Strategai“ džiaugiasi dar viena gera žinia. Astos Budrienės ir Gretos Srėbalienės šiųmetis dalyvavimas projekte „Small matters“ („Maži, bet reikšmingi“) davė saldžių vaisių.

 

Projekto stažuotės metu buvo užmegzti ryšiai su jaunimo klubu Ispanijoje. Pastarasis balandžio mėnesį daupariškius pakvietė dalyvauti ERASMUS+ Jaunimo mainų programoje.

Liepos mėnesio pabaigoje atskriejo žinia, kad Ispanijos jaunimo klubas gavo finansavimą iš savo nacionalinės agentūros ir kviečia Dauparų jaunimo klubą „Strategai“ atvykti pas juos. 

16 asmenų iš jaunimo klubo „Strategai“ ir jaunimas iš Dauparų nuo 14 iki 18 metų rugsėjo 10–17 d. vyks į nedidelį centrinėje Ispanijos dalyje išsidėsčiusį Numancia de la Sagra miestelį.

Pagrindinis kelionės tikslas – bendravimas su ispanų jaunimu tema „Listening to the rhythm of our lives“ („Gyvenimo ritmo besiklausant“). Jaunimas bus apgyvendintas ispanų šeimose. Jam gyvenant Ispanijoje, visą savaitę bus ruošiamos įvairios užduotys iš fotografijos ir muzikos sričių. Laisvalaikio metu vaikai vyks į ekskursijas po Ispanijos sostinę Madridą ir aplinkinius pažintinius objektus, susipažins su ispanų kultūra, kitokiu gyvenimu ir laisvalaikio praleidimo būdais svečioje šalyje.

Visos kelionės išlaidos yra apmokamos Europos Sąjungos fondo ERASMUS+. Vykstant dalyvių atrankai, buvo nuspręsta pakviesti jaunimą iš klubo „Strategai“ ir įtraukti aktyvių „Dauparų mamyčių“ klubo narių vaikus. Tikimasi, kad tai bus paskatinimas Dauparų jaunimui įsitraukti į tarptautinę jaunimo mainų programos veiklą. Tolimesniuose planuose – ispanų jaunimo klubo atvykimas į Dauparus kitą vasarą – bus teikiama paraiška į Lietuvos ERASMUS+ Jaunimo mainų programos nacionalinę agentūrą.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 299 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,