Mano Gargždai



Dituvos soduose atidaryta biblioteka

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Eimanto Chachlovo nuotr./ve.lt Eimanto Chachlovo nuotr./ve.lt

     Dituvos sodų bendrijoje lapkričio 28 d. oficialiai atidarytas Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio bibliotekos filialas.


     Bibliotekos atidarymo proga Dituvoje surengta tikra šventė. Šalia bibliotekos, kuri atidaryta Dituvos g. 41, šeštadienį klegėjo amatininkų mugė. Sodų bendrijos gyventoja Gerda Petraitienė literatūros mėgėjams skaitė savo eiles, bardas Jonas Baltokas džiugino dainomis, koncertavo Priekulės muzikos mokyklos ugdytiniai, o sodų bendrijos pirmininko Tado Vaitkaus iniciatyva susirinkusieji buvo vaišinami kaimiška kopūstų sriuba su dešrelėmis.
Klaipėdos rajono savivaldybės J. Lankučio bibliotekos filialas sodų bendrijoje pradėjo veikti jau prieš porą savaičių. Pasak jo bibliotekininkės Jurgitos Butkės, per tą laiką jau užsiregistravo apie 100 skaitytojų.

     „Daugiau kaip 6,5 tūkstančius gyventojų turinčioje sodų bendrijoje „Dituva" bibliotekos atidarymo seniai laukta. Anksčiau biblioteka buvo Dituvos kaime, tačiau dėl nepatogaus susisiekimo lankytojų joje trūko. Prieš maždaug 5-erius metus biblioteka buvo uždaryta", - pasakojo bibliotekininkė.
Šiuo metu bibliotekoje, anot pašnekovės, yra apie 6 tūkst. knygų lietuvių, rusų kalbomis, skaitykloje galima skaityti žurnalus, laikraščius. „Be to bibliotekoje padarysime knygų mainų lentyną ir raginsime dituviškius dalintis perskaitytomis knygomis", - sakė J. Butkė.

     Entuziastinga bibliotekininkė jau planuoja ir renginius bei šventes bibliotekoje. „Jau kitą savaitę su Dituvos soduose gyvenančiomis moterimis sutarėme, jog bibliotekos skaitykloje organizuosime kalėdinio žaisliuko dirbtuvėles, taip pat norime, kad atsilieptų rašantys dituviškiai. Galbūt jie galėtų pristatyti savo kūrybą bibliotekoje", - pasidalino planais J. Butkė.

VEdid WWW

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 297 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,