Mano Gargždai



„Vaivorykštės“ gimnazijos teatro studija kviečia į spektaklio premjerą

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Organizatorių maketas Organizatorių maketas

Balandžio 8 d. (penktadienį) 18 val. Gargždų kultūros centre vyks Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos teatro studijos „Ištaško“ spektaklio „Nėra baltų durų“ premjera. Rasos Rusteikienės režisuotas spektaklis sukurtas Vytauto  Račicko romano „Baltos durys“ motyvais.

 

Scenarijaus autoriai – Gintarė Ilginytė ir Vilius Lukošius – gimnazijos ketvirtokai, ketinantys studijuoti  aktorinį meną ir režisūrą. Vilius šiame spektaklyje atlieka pagrindinį vaidmenį. Jis Genas – dailus ir protingas vaikinas, iš kurio nekaltai prasidėjęs narkotikų vartojimas atima gyvenimo džiaugsmą, meilę, visas jėgas ir įklampina į skolas. Nors spektaklis baigiamas visišku jaunuolio degradavimu, ateina suvokimas iš „anapus durų“ – graži pradžia ne visada žada gerą pabaigą.

Narkotikai, netikri draugai, nelaimingos meilės patirtis, skausmingi santykiai šeimoje. Laimingi nelaimingieji. Ar iš tiesų dangus turi nematomą įėjimą – baltas duris? Ar pakanka čia, žemėje, dorai ir teisingai gyventi, kad po mirties į „tą dangų“ pakliūtume? „Kartojame sau: kol kas viskas gerai, kol kas viskas gerai. Kaip tu krenti, yra visiškai nesvarbu. Kaip tu nusileidi – svarbiausia. Nenutrūkstanti pykčio, keršto, melo GRANDINĖ nuolat sukasi aplink mus ir nutempia žemyn.“

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 352 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,