Mano Gargždai



Į antrą Nacionalinio diktanto etapą pateko Agluonėnų seniūnė Laima Tučienė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Šiemet Klaipėdos rajone Nacionalinio diktanto konkurse dalyvavo ne itin daug norinčiųjų pasitikrinti lietuvių kalbos žinias – 29.

 

Mūsų rajone diktantas tradiciškai vyko J. Lankučio bibliotekoje ir jos filialuose, kuriuose bibliotekininkės savo noru sutiko ateiti šeštadienį dėl konkurso, nes jau keletą metų bibliotekos šeštadieniais nebedirba. Tačiau būtent Agluonėnų bibliotekoje (vadovė Erika Ramanauskienė) dalyvių skaičius buvo vienas didžiausių − 10. Gargžduose − 11 ir dar po keletą dalyvių sulaukė Kretingalės ir Girkalių bibliotekos.

Agluonėnų seniūnijos seniūnė Nacionalinio diktanto konkurse dalyvauja trečią kartą, o kai nedalyvaudavo oficialiai, rašydavo namie.

Pasak Laimos, diktanto skyryba jai nebuvo sunki, − juk pagal išsilavinimą ji rusų kalbos ir literatūros specialistė, daug metų dirbo mokykloje, o rusų kalboje sakinio skyryba niekuo nesiskiria nuo lietuvių (anglų kalbos skyryba yra ženkliai kitokia). Teko suabejoti nebent dėl kai kurių žodžių rašybos, pavyzdžiui, „kurgi“, − kartu ar atskirai?

Belieka tikėtis, kad kitais metais, paakinti kolegės sėkmės, Nacionalinio diktanto konkurse sudalyvaus daugiau seniūnų arba bent jau diktanto rašymo dieną seniūnijose teritorijoje atras vietų ir patalpų, kur visi norintieji galėtų ateiti rašyti, − jei biblioteka toje seniūnijoje šeštadienį nedirbs. 

Sveikiname raštingiausią mūsų rajono seniūnę Laimą Tučienę!

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 417 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,