Mano Gargždai



„Banga“ sieks reabilituotis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
fkbanga.lt nuotr. fkbanga.lt nuotr.

Penktadienį 19.30 val. Gargždų miesto stadione „Banga“ žais LFF I lygos ketvirtojo turo susitikimą su Kretingos „Minija“.

 

Praėjusiame sezone „Banga“ ir „Minija“ taip pat susitiko gana anksti – penktajame ture. Į Kretingą gargždiškiai važiavo kaip aiškūs dvikovos favoritai, o grįžti teko su nuliu taškų ir patirtu pralaimėjimu 0:1.

Šiemet „Banga“ panašaus antausio sulaukė kiek anksčiau ir dar namuose – praėjusį penktadienį 1:2 nusileido Radviliškio „Lokomotyvui“. Tad šio penktadienio susitikimas yra proga „Bangai“ „nušauti du zuikius“ – ir reabilituotis prieš savus žiūrovus už praėjusios savaitės nesėkmę, ir parodyti, kaip pasimokyta iš 2015 metų sezono klaidos.

Jei kas nors rinktų trumpiausią pasiruošimą sezonui turėjusią komandą, tai „Minija“ pretenduotų į pačias aukščiausias pozicijas. Praėjusiame sezone „Minija“ užėmė tik 16 vietą ir pagal varžybų nuostatuose įtvirtintus principus iškrito į II lygą, tačiau šiemet Kretingos ekipa sulaukė LFF malonės ir išimties tvarka buvo palikta I lygoje. Komandą kretingiškiai subūrė per dvi savaites ir sužaidė tik vienerias draugiškas rungtynes (bent jau tiek tepaskelbė). Nepaisant to, kol kas tiek žaidimu, tiek rezultatais kretingiškiai stebina. Pirmajame ture tik po atkaklios kovos 2:3 nusileista Kauno „Hegelmann Litauen“, antrajame ture „Panevėžiui“ tik antrajame kėlinyje pavyko palaužti kretingiškių pasipriešinimą (0:2), o trečiajame ture „Minija“ netgi pateikė staigmeną – Vilniuje 1:0 įveikė „Trakus B“.

„Minijoje“ karjerą tęsia keletas praėjusio sezono svarbiausių žaidėjų – tai ir komandos senbuvis Audrius Tolis, kuriam šiemet sukaks 39 metai, ir jaunesnės Kretingos futbolo kartos atstovas – 25 metų Jurijus Kurbangalijevas. Kretingos ekipos gretose liko N.Jurkaitis bei 2015 metų antroje pusėje prie komandos prisijungęs A.Paulauskas.

Praėjusiame sezone kretingiškiai buvo A lygoje žaidusio „Klaipėdos granito“ dubleriais, o šiam klubui nutraukus veiklą dalis klaipėdiečių apsivilko „Minijos“ marškinėlius – V.Grigaitis, L.Son, A.Eidėjus, G.Gujis. Taip pat prie kretingiškių prisijungė Tauragės „Taure“ rungtyniavęs V.Kurmis, įvairių I lygos ekipų vartus gynęs E.Razutis bei 2015 metų pirmoje sezono pusėje „Bangoje“ žaidęs J.Adamas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 220 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,