Mano Gargždai



Vėžaičiuose vyks paskaitos pozityvios tėvystės temomis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

    Visuomeninė organizacija Vėžaičių bendruomenė, gavusi finansavimą iš Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos, šių metų gegužės-birželio mėnesiais įgyvendins projektą „Pozityvi tėvystė – emociškai sveiko vaiko link".

 

    Profesorius Dainius Pūras yra sakęs, kad iki 50 proc. vaikų Lietuvoje turi didesnių ar mažesnių psichikos problemų, o Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos ataskaitoje pateikiama informacija, kad daugiausia psichologinį smurtą prieš vaikus naudojo artimi suaugusieji (tėvai ar vienas iš jų, seneliai, broliai ar seserys). Dauguma tėvų sunkiai priima faktą, kad galima vaikus auklėti nenaudojant bausmių. Tėvai dažnai nerimauja, kad nesuvaldys vaikų, neretai nežino, kaip kitaip galima susitarti.
    Statistiniai duomenys neabejotinai liudija, kad tėvai stokoja pozityvios tėvystės įgūdžių, kurie būtini kuriant saugią namų aplinką vaikams ir padedantys jiems užaugti emociškai brandžiomis asmenybėmis. Dėl šios priežasties Vėžaičių bendruomenė, siekdama telkti jaunas šeimas ugdant ir skatinant jas auginti emociškai sveikus vaikus, įgyvendina projektą „Pozityvi tėvystė – emociškai sveiko vaiko link". Projekto partneriai – Vėžaičių seniūnija ir Vėžaičių lopšelis-darželis.
    Vėžaičių miestelyje ir seniūnijoje gyvenantys ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikus auginantys tėvai ir globėjai yra kviečiami dalyvauti paskaitose. Planuojami penki susitikimai kartą per savaitę šiomis temomis:
• Pozityvus bendravimas šeimoje.
• Apie ką kalba vaiko ašaros. Emociniai vaiko poreikiai.
• Priimk ir apkabink. Kuo pakeisti bausmes?
• Patyčios. Kaip reaguoti?
• Paauglystė – gera žinia tėvams.

 

    Į paskaitas kviečiami tėvai, globėjai, kuriems iškyla panašūs klausimai: kaip reaguoti, kai vaikas krenta ant grindų (šaligatvio) ir reikalauja savo? Ką daryti, kai vaikas verkia? Kaip reaguoti, jei vaikas patiria patyčias ar tyčiojasi pats? Kaip reaguoti į netinkamą elgesį? Kur riba tarp bausmės ir smurto? Kas efektyviau? Ar paauglystė startuoja jau 8-ais vaiko gyvenimo metais? Kaip ir kada jai pasiruošti, kaip ją pasitikti ir išgyventi?
    Apie šiuos ir kitus klausimus, susijusius su pozityvia tėvyste, kartu su tėvais diskutuos, dalinsis patirtimi VšĮ „Būties jaukuma" vadovė, lektorė, edukologė ir paauglio mama Indrė Gaudiešiutė, kuri daugiau nei 10 metų koordinavo „Jaunimo linijos" Klaipėdos skyriaus veiklą bei ugdė savanorius.
    Užsiėmimai bus tęstiniai, t. y. kviečiame susidomėjusius dalyvauti visose ketvirtadieniais nuo 18 val. Vėžaičių konferencijų centre vyksiančiose penkiose paskaitose – taip bus galima tęsti diskusiją, aptarti namų užduotis, dalintis patirtimi. Bet tikrai galima ateiti ir į pasirinktą susitikimą.


    Vėžaičių miestelyje ar seniūnijoje gyvenančius vaikų tėvelius kviečiame registruotis į paskaitas telefonu 8 618 40 743 arba elektroniniu paštu iki šių metų gegužės 6 d. Vietų skaičius ribotas, todėl paskubėkite registruotis.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 63 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,