Mano Gargždai



Ignas Bakėjus: „Sveikam reikia būti dėl savęs“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Ignas Bakėjus. Asmeninio archyvo nuotr. Ignas Bakėjus. Asmeninio archyvo nuotr.

Paskutinį vasaros savaitgalį vyksiančiame antrajame sveikatos festivalyje „Tu gali“ bus galima sutikti daugybę įdomių ir kompetentingų svečių, kurie su renginio dalyviais pasidalins savo patirtimi. Tarp jų – pirmasis Lietuvoje sertifikuotas „Insanity“ treneris, vienas iš „MyHero sporto bendruomenės“, jungiančios daugiau negu 10 tūkst. žmonių, įkūrėjų – Ignas Bakėjus.

 

Daugybę paskaitų, seminarų ir mokymų, susijusių su sportu ir sveika gyvensena, vedęs I.Bakėjus atėjusiesiems į sveikatos festivalį rugpjūčio 27 d. pristatys išbandytą ir puikiai veikiančią sistemą „Sportas + mityba + sąmoningumas = sveika gyvensena“, taip pat ves „Insanity“ treniruotę.

Kodėl svarbu sveikai gyventi, skaitykite interviu su I.Bakėjumi.

 

Ar būti sveikam lengva?

Būti sveikam verta, bet ar lengva? Tai sunku pačioje pradžioje, nes reikia daug žinių. Atrodo, kad turi viską žinoti čia ir dabar. Dažniausiai nelengva pradėti būti sveikam, nes žmonės neturi informacijos. Nors yra tiek straipsnių, vaizdo įrašų, komentarų, žmonių, propaguojančių sveiką gyvenseną. Bet, jei yra nuoseklumas, po truputį visko ieškai, tai nėra taip sudėtinga.

Kai jau pradžią turi ir imi domėtis sveika gyvensena, su kiekviena diena darosi vis lengviau ir lengviau, nes atsiranda žinių. Tada supranti, kad sveikai gyventi yra taip paprasta.

 

Kodėl reikia rūpintis savo sveikata?

Žmonės dažnai nenori būti sveiki – neva tai nerūpi. Bet jiems rūpi vaikai, draugai, aplinka... Pirmiausia dėl savęs reikia būti sveikam. Būdamas sveikas ir spinduliuodamas teigiamą energiją, kitų žmonių akyse atrodydamas sveikas, esi puikus pavyzdys. Tiek savo vaikams, tiek artimiesiems ir kitiems. Dažnas, matydamas įkvepiantį pavyzdį, tuo užsikrečia.

 

Ar brangiai kainuoja būti sveikam?

Tai tikrai nekainuoja brangiai. Iš pradžių, kai turi ankstesnių įpročių, kurie galbūt neveda prie sveikos gyvensenos, kažko atsisakai, kitko – ne, gali pasirodyti, kad išlaidos yra dvigubos. Bet, kai sumažėja blogesnių produktų, sveika gyvensena vienareikšmiškai atsieina šimtą kartų pigiau. Kodėl? Iš savo patirties galiu pasakyti, kad sutaupyti galima vien per metus nė karto nenuėjus pas daktarą. Be to, neberūkai, nebevartoji alkoholio, sveikai maitiniesi. Kai viską subalansuoji, pinigus ne išleidi, o uždirbi. Nes imi kitaip mąstyti, galva visai kitaip pradeda dirbti.

Žinoma, svarbi ir motyvacija. Jei tik bandai gyventi sveikai, gali būti, kad gįši prie senų įpročių, paskui vėl bandysi. Tada būsi dualume, kai ir sveikai maitinsies, ir ne. Tada išleisi daug pinigų ir konstatuosi, kad sveikuoliškai maitintis kainuoja brangiai. Kai pasirenki vieną pusę, pamatai, kad sveikai gyventi apsimoka. Be to, tu esi nuolat sveikas!

Ir sportuoti galima nebūtinai sporto klube, o parke, namuose. Ko reikia? Kažkiek žinių, galbūt gero trenerio, kuris išmokytų bazinių pratimų, žingeidumo.

 

Ar verta dalyvauti sveikatingumo renginiuose? Kokia jų nauda?

Sveikatingumo renginiuose žmonės gali paklausyti tų, kurie eina šiuo keliu, pamatyti, kaip tai vyksta realiai, kokiais būdais tai daryti, kokios būna klaidos. Tai yra gyvi pavyzdžiai. Kartais atrodo, kad esi toks vienas, ir atvažiavęs į panašius festivalius pamatai, kad visgi yra tūkstančiai tokių žmonių.

Nauda akivaizdi – gali susipažinti su atvykstančiais žmonėmis, kurie yra atviri, draugiški, komunikuojantys, norintys padėti. Gali gauti atsakymus į rūpimus klausimus. Be to, vėliau šių žmonių veiklą gali stebėti socialinėje erdvėje, matyti, kaip jie gyvena. Turime lietuvių, kurie važinėja po visą šalį. Tokie renginiai suteikia galimybę juos sutikti, pakalbinti.

 

Daugiau apie festivalį skaitykite ČIA. Taip pat renginio naujienas galite sekti ČIA.

 

Sveikatos festivalio „Tu gali“ programa:

9.00 val.

Joga (pageidautina turėti kilimėlį arba pledą).

10.00 val.

Sveiki pusryčiai su Deimante Rapalyte, homeopate ir mitybos mokslo specialiste, įgijusia homeopatijos mokslo bakalaurą Middlesex universitete bei toliau tęsiančia mitybos studijas Londone.

11.00 val.

Ignas Bakėjus pristatys išbandytą ir puikiai veikiančią sistemą „Sportas + mityba + sąmoningumas = sveika gyvensena“.

12.00 val.

„Insanity“ treniruotė su Ignu Bakėjumi, sertifikuotu „Insanity treneriu“, skaičiusiu daugybę seminarų ir paskaitų, vedusiu daugybę mokymų, susijusių su sportu ir sveika gyvensena, vienu iš „MyHero sporto bendruomenės“, jungiančios daugiau negu 10 000 žmonių, įkūrėjų.

12.00 val.

Praktinis seminaras „Moters grožio puoselėjimas“ su Danute Kunčiene, „Žolinčių akademijos“ prezidente.

13.15 val.

Sveikinimo žodis.

13.00 –14.00 val.

Pietūs su „Raw Inn“.

14.00 val.

Paskaita „7 kūno galios ir jų stiprinimas augalais“ su žolininke, medicinos žinove Adele Karaliūnaite.

14. 00 val.

Mandalų piešimas savipagalbai su Fija (www.fija.lt).

15.00 val.

Paskaita „Pozityvaus pavyzdžio galia“. Skaitys biomedicinos mokslų daktaras, profesorius, gydytojas psichiatras Aurelijus Veryga, Baltijos šalių tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos prezidentas.

16.00 val.

Treniruotė-paskaita „Taisyklingai laikysenai ir sveikam stuburui – Cantienica metodika“ su Renata Ložiene, Lietuvoje pirmąja sertifikuota Cantienica trenere, kuri stažavosi Hamburge. Su šia technika dirba antrus metus.

17.30 val.

Paskaita „Kodėl mūsų neklauso vaikai? Ar skiriame paklusnumą nuo įsiklausymo?“ Skaitys sertifikuotas psichoterapeutas, šeimos, karjeros, gyvenimo būdo konsultantas ir mokytojas, lektorius ir pranešėjas Vaidas Arvasevičius.

19.00 val.

Gongų terapija su Vyreniu Andrijausku, daugiau negu 15 metų besidominčiu Rytų išmintimi, praktikuojančiu jogą, vedančiu įvairius seminarus ir paskaitas savęs suvokimo temomis (pageidautina turėti kilimėlį, pledą).

Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro palapinėje jūsų lauks:

• „Sveiko žmogaus kodas“. Nuo 10 val. iki 17 val. sužinosite savo kūno sudėties analizę (kūno riebalų, raumenų, skysčių ir mineralų kiekius organizme, biologinį amžių), kraujo spaudimą, specialistai konsultuos mitybos, sveikos gyvensenos, ligų prevencijos klausimais.

• Mankštos vaikų pėdutėms. 11 val. ir 13.30 val. vyks užsiėmimai pilnapadystės profilaktikai vaikams.

• Šiaurietiško ėjimo treniruotės 13 val. ir 16 val.

• Sveikatos filmų peržiūra.

Kitos festivalio veiklos:

• Nemokamos treniruotės su moterų sporto klubu „Divina Femina“: 10 val. – pilatesas; 11 val. – fitness joga.

• Edukaciniai užsiėmimai vaikams kartu su VšĮ „Revilita“.

• Literatūra.

• Sveikų patiekalų kavinė.

• Sveikatingumo mugė.

• Chna piešiniai ant kūno.

• Gydomasis medaus masažas.

• Gintaro terapija.

• Edukacinė programa „Pažintinis pojūčių kupinas kelias į pirtį!“ Bus pristatyta lietuviško žilvičio galia (vibroakustinis masažas), gamtos duotybių galia (vantos, jų įvairovė), arbatos, kurios kviečia dalintis mintimis.

• Gargždų atviro jaunimo centro organizuojamas „Burbulis futbolas“ vaikams ir suaugusiesiems.

• Galimybė susipažinti su vaikų globa (rūpyba), įvaikinimu.

• Astrologinės, numerologinės bei konsultacijos, remiantis delnų linijomis, kartu su Egidijumi Gubinu.

• Edukacinė programa „Liaudies išminties klinika“ su „Žolinčiu akademija“.

Festivalis NEMOKAMAS.

Esant blogam orui, festivalis vyks palapinėje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 232 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,