Mano Gargždai



Seniūnijose – visuomenei svarbių pastatų renovacijos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Apsilankymo Girkaliuose akimirka. Klaipėdos r.sav. nuotr. Apsilankymo Girkaliuose akimirka. Klaipėdos r.sav. nuotr.

Klaipėdos rajone intensyviai vykdomi ne tik kelių, bet ir pastatų remonto darbai. Administracijos direktoriaus pavaduotojas Česlovas Banevičius lankydamasis seniūnijose stebėjo vykdomų darbų eigą ir domėjosi kylančiomis problemomis.

 

Praėjusi kartą pasakojote apie gatvių rekonstrukcijos darbus, tačiau Klaipėdos rajone nuolat vyksta ir įvairūs pastatų remonto, renovacijos darbai. Kaip vertintumėte šių darbų vykdymą po savo apsilankymo seniūnijose?

Dažnai važinėjuosi po seniūnijas, domėdamasis ten vykstančių ir kelių, ir pastatų remonto darbų eiga. Noriu tik pasidžiaugti, kad seniūnijose visuomenei svarbių pastatų renovacijos, remonto darbai yra vykdomi sklandžiai. Jei darbai ir toliau bus vykdomi taip pat, šių metų gale Girkalių bendruomenė galės džiaugtis renovuotu Kretingalės kultūros centro Girkalių skyriaus pastatu. Daug klausimų kelia šių kultūros namų koncertų salės akustiniai sprendimai, tačiau, manau, kad, bendradarbiaujant su kultūros centro specialistais, pavyks darbus atlikti tinkamai ir Girkalių kultūros namai savo akustika nenusileis miestų koncertų salėms. Šiame pastate taip pat turėtų įsikurti ir medicinos punktas. Tad tikiuosi, kad renovuoti kultūros namai taps bendruomenės traukos centru.

Kalbant apie kultūros centrus, norisi paminėti, kad Veiviržėnų kultūros centro Žadeikių skyriuje jau greitai baigsis I renovacijos etapas. II etapui – vidaus apdailai – jau parengtas projektas, o netruks bus vykdomi ir pirkimai. Kultūros centras Žadeikiuose ypatingas tuo, kad jame be kultūros centro įsikurs dar trys naudotojai: biblioteka, bendruomenė ir koplyčia.

 

Ar buvo susiduriama su problemomis renovuojant šiuos pastatus?

Iš tiesų darbai atliekami kokybiškai ir vykdomi be didesnių problemų. Galėčiau paminėti atvejį, kuomet Girkaliuose buvo sustabdyti renovacijos darbai dėl užliejamo rūsio, o tai šiek tiek komplikavo situaciją. Dėl papildomų darbų, kuriais buvo siekiama panaikinti šią problemą, darbai šiek tiek užsitęsė. Vis dėlto ši problema buvo išspręsta ir vandens užliejamas rūsys neturėtų kelti problemų tęsiant darbus.

 

Vieni darbai baigiasi – kiti prasideda. Kur planuojama atlikti pastatų remonto darbus artimiausiu metu?

Visai netrukus bus pradėti statybos rangos darbai Gargždų „Minijos“ progimnazijos Gobergiškės skyriaus pastate. Agluonėnų pagrindinėje mokykloje bus pradėti aktų salės remonto darbai. Remonto darbai laukiami ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos Pėžaičių pagrindinio ugdymo skyriuje: bus remontuojamas stogas bei keičiamos durys ir langai. Kvietinių mokykloje-darželyje netrukus taip pat vyks remontas. Džiugu, kad visose šiose įstaigose pastatai jau baigti projektuoti, todėl bus galima kibti į darbus.

 

Ką dar pastebėjote lankydamasis seniūnijose?

Žmonės domisi darbais, kurie yra vykdomi. Jiems rūpi ir kokie darbai bus vykdomi. Galima pastebėti, kad bendruomenėms svarbu, kokioje aplinkoje jie gyvena, ir jie žino, kokioje aplinkoje jie nori gyventi. Renovuojami, remontuojami pastatai yra reikalingi, kad žmonės galėtų susiburti, užsiimti įvairiausia veikla, vykdyti ugdymo programas.

Lankydamasis seniūnijose domiuosi jau vykdomų darbų eiga ir stengiuosi išklausyti bendruomenės atstovų prašymus, kad būtų galima planuoti tolimesnius darbus. Štai Jakuose, atsižvelgiant į bendruomenės ir mokyklos atstovų išsakytas problemas, trūkumus, rengiamas Gargždų „Minijos“ progimnazijos Jakų skyriaus mokyklos pastato rekonstravimo projektas.

Su problemomis susiduria Priekulės bendruomenė. Ievos Simonaitytės gimnazijos Specialiojo ugdymo skyriaus pastatas yra senas, netenkina nei higienos normų, nei ugdytinių poreikių, todėl yra ruošiamasi rengti kapitalinio remonto projektą.

Nors probleminių pastatų vis dar yra, tačiau remonto darbai yra nuolat vykdomi  ir jų skaičius mažėja. Apskritai, norėtųsi pasidžiaugti, kad Klaipėdos rajonas gražėja, o ir gyventojų daugėja, todėl ne tik renovuojami seni pastatai, bet ir statomi nauji. Štai šalia Slengių mokyklos-daugiafunkcinio centro netolimoje ateityje turėtų iškilti naujas darželio pastatas – jau baigiamos pirkimo procedūros projektavimui ir statybai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 374 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,