Mano Gargždai



Patikslinti socialinės pašalpos papildomo skyrimo ir mažinimo pagrindai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotrauka. Asociatyvi Pixabay nuotrauka.

Seimas priėmė Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo pataisas, kuriomis siekiama didinti piniginės socialinės paramos aprėptį ir sudaryti palankesnes sąlygas nepasiturintiems gyventojams gauti piniginę socialinę paramą. Už teisės akto pakeitimus balsavo 94 Seimo nariai, prieš balsavusių nebuvo, susilaikė 2 parlamentarai.

 

Priimtomis pataisomis nutarta atsisakyti nuostatos, numatančios socialinės pašalpos neskyrimą asmenims, gavusiems ją ilgiau kaip 60 mėnesių, ir nustatyti, kad 50 proc. sumažinta socialinė pašalpa bus teikiama ne pinigine forma.

Įstatyme nuspręsta išplėsti aplinkybių sąrašą ir socialinės pašalpos nemažinti, kai Darbo birža nepasiūlė dirbti ar dalyvauti aktyviose darbo rinkos politikos priemonėse, kai darbingi nedirbantys, nesimokantys darbingo amžiaus asmenys, kurie gauna socialinę pašalpą, dalyvauja savivaldybės administracijos organizuojamoje visuomenei naudingoje veikloje.

Naujomis nuostatomis taip pat siekiama skatinti darbingo amžiaus darbingų asmenų įsidarbinimą sutrumpinant registravimosi Darbo biržoje laikotarpį nuo 12 iki 6 mėnesių, kai paramos gavėjui įsidarbinus papildomai skiriama socialinė pašalpa.

Pagal priimtas pataisas vertinant šeimos pajams į asmens gaunamas pajamas nebus įskaitomos stipendijos, teikiamos bedarbiams, kurie dalyvauja bedarbių ir įspėtų apie atleidimą iš darbo darbingo amžiaus darbuotojų profesiniame mokyme, taip pat globos, rūpybos išmokos tikslinis priedas, kuris mokamas globėjams, rūpintojams, bei vaiko gaunamos pajamos.

Pakeitimais įtvirtinta, kad proporcingas socialinės pašalpos dydžio mažinimas bus taikomas tik darbingo amžiaus darbingiems, bet nedirbantiems asmenims.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 267 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,