Mano Gargždai



Miestiečiai kviečiami išvalyti Dangės pakrantes

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Akcijos organizatorių nuotrauka. Akcijos organizatorių nuotrauka.

    Rotary klubas „Concordia 1826" jau šeštą kartą kviečia į ekologinę edukacinę akciją „Švari Dangė – 2016". Organizatoriai kartu su socialiniu partneriu - asociacija „Mano miestas Klaipėda" - tikisi, kad šioje akcijoje kartu su savo šeimomis, draugais, bendradarbiais dalyvaus ne tik RK „Concordia 1826" bei kitų pamario regiono klubų broliai bei seserys, bet ir gausus būrys geros valios klaipėdiečių, neabejingų savo Klaipėdos apylinkių gamtos gerbūviui.


    Akcijos pavadinimas „Švari Dangė" parinktas neatsitiktinai – juo siekiama, kad miesto upei butų grąžintas senasis istorinis Dangės pavadinimas, o dabartinis naujadaras (Danė), organizatorių nuomone, yra savotiška kalbos šiukšlė.
    2012 m. projektas buvo pastebėtas ir įvertintas LR Aplinkos ministerijos Padėkos raštu už aplinkosaugines iniciatyvas.
    Šiuo projektu siekiama parodyti skatinamąjį pavyzdį visuomenei ir išvalyti Dangės upės vandens paviršių ir pakrantes nuo nepageidaujamų civilizacijos padarinių. Gyventojai kviečiami prisijungti ne dėl to, kad stigtų rankų ar lėšų sutvarkyti miesto upę - siekiama atkreipti visų dėmesį į tai, kas tyčia ar netyčia atsiranda upėje (stiklas, plastikas, guma...).
    Talkai pasibaigus apie atliekų poveikį upei ir visai aplinkai susirinkusiems kasmet papasakoja vis kiti lektoriai: ekologai, gamtosaugininkai, istorikai, kalbininkai. Šiemet upės istoriją bei jos pavadinimo peripetijas primins istorikas Kęstutis Demereckas.
    Pradinė renginio vieta ir laikas - Dangės krantinė po Liepų g. Tiltu, kairėje pusėje, spalio 1 d. Pradžia – 11 valandą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 358 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,