Logo
 Spausdinti šį puslapį

Aptartas Gargždų karjerų teritorijos vystymo planas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Dariaus Damulio nuotr. Asociatyvi Dariaus Damulio nuotr.

Sausio 31 d., antradienį, Klaipėdos rajono savivaldybėje vyko darbo grupės posėdis dėl Gargždų karjerų teritorijos vystymo plano, jam pirmininkavo Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė. Posėdyje buvo svarstyti du klausimai: dėl pramogų parko statybos bei dėl vamzdžio iškėlimo Gargždų karjerų teritorijoje.

 

Darbo grupė nutarė, kad pramogų parko statybą Gargždų karjerų teritorijoje būtų galima vykdyti. Tokia karjerų teritorijos vizija pasirodė priimtina visiems darbo grupės nariams. Taip prie Gargždų karjerų atsirastų dar viena erdvė be vandens pramogų parko, kurioje būtų galima pramogauti šeimoms, rajono gyventojams, turistams.

Svarstyta, kad tai galėtų būti pasakų parkas ar atrakcionų, žaidimų erdvė, prie kurios atsirastų ir erdvi automobilių stovėjimo aikštelė. Kad visa tai būtų galima įgyvendinti, bus skelbiamas konkursas, kaip ir vandens pramogų parko atėjimo į Gargždų karjerų teritoriją atveju, kurį laimėję verslininkai galės statyti dar vieną rajono gyventojų ir turistų traukos objektą.

Ne ką mažiau svarstymų ir diskusijų sukėlė vamzdžio iškėlimo klausimas. UAB Gargždų plytų gamyklai nuosavybės teise priklausančiu vamzdžiu teka mišrios, t. y. buitinės ir lietaus, nuotekos iš įvairių įmonių, kurios galimai teršia aplinką.

Nutarta imtis reikalingų veiksmų, kad būtų galima reguliariai tikrinti nuotekų užterštumą, dalyvaujant Savivaldybės ekologei, bei perkelti šios problemos sprendimą į aukštesnį lygmenį. Planuojama organizuoti tarpinstitucinį susitikimą, kuriame dalyvautų ne tik darbo grupės nariai, bet ir Savivaldybės bei atsakingų institucijų vadovai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,