Logo
 Spausdinti šį puslapį

Dešimt kartų sumažėjo neteisėtų kilnojamųjų „vasarnamių“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Šalies nacionaliniuose ir regioniniuose parkuose, kaip informuoja Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos, sparčiai mažėja neteisėtai pastatytų kilnojamųjų „vasarnamių“, vadinamųjų vagonėlių.

 

Jeigu 2007 m. jų buvo užfiksuota daugiau kaip 200, tai 2016 m. – dešimtkart mažiau (21 vagonėlis). Daugiausia tokių neteisėtų objektų nustatyta Labanoro ir Veisiejų regioniniuose parkuose.

Statyti vagonėlius ar mobiliuosius namelius vandens telkinių apsaugos zonose paežerėse, paupiuose, miškuose, kitose vietose draudžia Saugomų teritorijų įstatymas. Juos statyti, laikyti ir naudoti apgyvendinimui, nakvynei, maitinimui draudžia ir valstybinių parkų apsaugos reglamentai.

Deja, vis dar pasitaiko atvejų, kai tokius vagonėlius tenka priverstinai išgabenti. Antai Veisiejų regioninio parko direkcijai teko imtis priemonių, kad Dumbliauskų kaime neteisėtai pastatytas vagonėlis būtų išvežtas. Jis nugabentas į saugojimo aikštelę Lazdijuose. Transportavimo ir saugojimo išlaidas turės padengti vagonėlio savininkas.

Tokis priverstinis išgabenimas gresia ir kitiems saugomose teritorijose neteisėtai pastatytiems kilnojamiesiems objektams.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,