Logo
 Spausdinti šį puslapį

Kovo 14-ąją „Vaivorykštės“ gimnazijoje – dviguba šventė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Dalios Bendikienės ir Gintauto Našlėno nuotr. Dalios Bendikienės ir Gintauto Našlėno nuotr.

Kovo 14-ąją, už lango šviečiant pirmiesiems pavasariniams spinduliams, atgimsta ir noras švęsti. Tad Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijoje šią dieną vyko netgi dviguba šventė!

 

Kaip žinome kovo 14-ą  yra minima skaičiaus π, reiškiančio apskritimo ilgio ir skersmens santykį, diena, tačiau tai tikrai ne vienintelė proga mums švęsti. „Vaivorykštės“ gimnazijoje vyko jau ketverius metus iš eilės organizuojama konferencija „Matematika už lango“, kurios iniciatorė – matematikos mokytoja Dalia Bendikienė.

Šioje šaunioje šventėje dalyvavo ne tik mūsų mokyklos mokiniai bei mokytojai, bet ir svečiavosi kitų miestų moksleiviai, kurie buvo paruošę įdomią programą (pranešimus): Klaipėdos „Vyturio“ pagrindinė mokykla, Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazija, Klaipėdos „Varpo“ gimnazija, Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazija, Klaipėdos „Versmės“ progimnazija, Klaipėdos moksleivių saviraiškos centras, Klaipėdos Gedminų progimnazija.

Visi žinome, kad matematika – sunkus, loginio mąstymo reikalaujantis mokslas. Matematikai turi pasižymėti konkretumu bei rimtumu. O ar kada susimąstėte, kad matematika gali būti  neatsiejama nuo meno ir kitų mūsų mėgstamų, laisvalaikiu propaguojamų sričių? Vykusioje konferencijoje mes tuo ir įsitikinome. Pasiruošę mokiniai įtaigiai pademonstravo, kaip matematika yra pritaikoma architektūros mene, kuo svarbi mokyklos istorijai, laikrodžiams, įvairiuose žaidimuose, simboliuose, net  šokiams ir  drabužių siuvimui! Šios konferencijos metu mokiniams laikas tikrai neprailgo, nes visiems  buvo suteikta  galimybė skaičiuoti, mąstyti ir net pašokti.

Manome, kad netradicinis mokymasis paliko įsimintinų įspūdžių tiek mokyklos bendruomenei, tiek svečiams. Aiškiai suprantame, kad matematika svarbi daugelyje gyvenimo sričių, o ne tik mokykloje. Tad norisi palinkėti ir toliau  pastebėti matematikos veiksmų savo pomėgiuose.

 

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,