Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vietoj emigracijos – šventinių dekoracijų verslas

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Aivaras Vitkus ir jo sukurtos šviečiančios raidės. Asm. archyvo nuotr. Aivaras Vitkus ir jo sukurtos šviečiančios raidės. Asm. archyvo nuotr.

Pėžaičiuose gyvenantis 25-metis Aivaras Vitkus po studijų baigimo, kaip ir daugelis bendraamžių, išvyko į užsienį, nes tuo metu jam atrodė, kad Lietuvoje nėra jokios vilties dirbti ir užsidirbti. Tačiau emigracija jaunuolio netenkino, pasak jo, daug mieliau dirbti, gyventi ir kurti ateitį tėvynėje. Taip gimė idėja gaminti dekoracijas įvairioms šventėms ir renginiams. Šiuo metu tai tik pradžia, bet Aivaras turi minčių išplėsti savo veiklas. 

Naujienų portalas mano-gargzdai.lt pradeda straipsnių ciklą „Verslus jaunimas“, kuriame kalbinsime jaunus iniciatyvius Klaipėdos rajono žmones, kurie nusprendė nesėdėti vietoje ir kurti savo verslą. Kviečiame skaityti pirmąjį interviu su jaunuoju verslininku Aivaru Vitkumi.

 

Papasakokite apie save. Kuo užsiimate? Kiek metų praleidote emigracijoje?

Prieš 7 metus baigiau Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnaziją, po to studijavau Klaipėdos valstybinėje kolegijoje, transporto inžinerijos srityje. Į užsienį dirbti vykau 5 kartus, ten praleidau apie pusantrų metų. Šiuo metu nedirbu, mėginu pats sau sukurti darbo vietą. Gaminu šviečiančias dekoracijas, perku renginių įrangą, kurią ateityje planuoju nuomoti. Noriu būti pats sau vadovas.

 

Kaip gimė mintis imtis verslo? Kodėl būtent šventinės dekoracijos?

 Seniai planavau imtis kokios nors individualios veiklos. Kažkada naršiau internete ir pamačiau vieną jaunavedžių nuotrauką, kurioje jie įsiamžinę prie tokių šviečiančių dekoracijų. Ta fotografija man labai patiko, pagalvojau, kad tikrai turiu gebėjimų ir žinių (jų tikrai reikia), todėl nutariau pabandyti jas pagaminti. Verslas dar tik startuoja. Šiuo metu mėginame reklamuoti save ir tikimės ateityje, praplėtus veiklas, išaugs verslas, kuris sukurs darbo vietą man pačiam, o gal turėsiu ir darbuotojų.

 

Papasakokite plačiau apie siūlomas paslaugas. Kokias dekoracijas galite pasiūlyti? Ar pristatote į vietą? Kas Jūsų pagrindiniai klientai?

Šiuo metu turiu dvi šventines palapines-paviljonus, stalus, suolus, jų apšvietimą ir dekoracines raides. Vienoje palapinėje (4x6 m) telpa apie 30 žmonių, kitoje (12x6 m) – apie 60. Planuojame siūlyti bet kokį žodį ar raidžių junginį, pavyzdžiui, „ŠEIMA“, „KARTU“, „AMŽINAI“, „NAMAI“, dviejų vardų kombinacijas. Šiuo metu turime apie 20 raidžių, taip pat ir kelis ženklus. Ateityje jų dar daugės.

Raidės pagamintos iš storos medienos faneros, apdirbtos tam tikromis medžiagomis, nudažytos. Visų jų aukštis vienodas – 1,25 m, plotis skirtingas, siauriausia raide „I“ – apie 35 cm,  plačiausia raidė „M“ – apie 130 cm. Jas pristatome į vietą bet kokiu laiku. Pagrindiniai klientai – jaunavedžiai, nauji tevėliai ar bet kas, norintys papuošti savo gyvenimo šventę.

 

Šviečiančios raidės. Asm. archyvo nuotr.

 

Kaip sekasi? Ar dekoracijų nuoma patrauklesnė šiltuoju metų laikotarpiu, ar jaučiamas sezoniškumas?

Kadangi šia veikla užsiimu tik pirmus metus, viskas dar nespėjo įsibėgėti. Didžiausio užimtumo tikiuosi šiltuoju metų laiku, ypač vasarą, kai daugiausiai švenčiamos vestuvės, krikštynos.

 

Ar daug turite konkurentų? Kuo stengiatės išsiskirti?

Konkurentų Klaipėdos apskrityje beveik nėra. Žinome, kad kažkas turi „LOVE“ ir „MYLIU“ raides. Tikime, kad didesnis pasirinkimas pritrauks daugiau klientų. Stengsimės išsiskirti kokybiškomis paslaugomis, ir kuo didesne pasiūla. Galbūt ateityje susijungsime su renginių vedėjais, organizatoriais, fotografais ir galėsime pasiūlyti pilną komplektą renginio įgyvendinimui.

 

Verslą pradėti nėra paprasta, ar sulaukiate pagalbos iš artimųjų ir draugų?

Šį verslą kuriame kartu su dėde. Palaikymo sulaukiu ir iš artimųjų, ir draugų. Finansinės pagalbos dar nereikėjo, nes dar tik pradžia, bet jeigu reikėtų manau tikrai padėtų artimieji. Viskas prieš akis, žiūrėsime kaip mums seksis.

 

Visą informaciją apie Aivaro verslą rasite feisbuko paskyroje

 

Jeigu ir Jūs esate iki 29 metų ir žengiate pirmuosius žingsnius versle, susisiekite el. paštu ir mes pasidalinsime Jūsų istorija.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,