Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų miesto garbės piliečio vardą siūlys suteikti Vidučiui Normantui

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vidutis Normantas - ilgametis Gargždų muzikos mokyklos vadovas. Donato Bielkausko nuotrauka. Vidutis Normantas - ilgametis Gargždų muzikos mokyklos vadovas. Donato Bielkausko nuotrauka.

Antradienį Klaipėdos rajono savivaldybėje vyko Kandidatų į Gargždų miesto piliečio garbės vardą atrankos komisijos posėdis, kuriam pirmininkavo meras V. Dačkauskas.

 

Kaip informavo meras, garbingai nominacijai šiemet buvo siūlytos trys kandidatūros – aktyvaus visuomenės veikėjo Jono Blagnio, ilgametės pedagogės Teresės Vaičiulienės ir ilgamečio Gargždų muzikos mokyklos direktoriaus Vidučio Normanto.

Komisija pritarė, kad Gargždų miesto piliečio garbės vardas būtų suteiktas V. Normantui. Pagal šį siūlymą parengtas sprendimo projektas bus teikiamas tvirtinti Klaipėdos rajono tarybai. Garbės piliečio apdovanojimo ceremonija vyks Gargždų miesto gimtadienio metu, birželio 3 d.

V. Normantui Gargždų muzikos mokykla – lyg antrieji namai, nes jai vadovavo nuo 1975 m., visas pedagoginio darbo stažas – 48 metai, o visas gyvenimas – Gargžduose, su šio miesto vaikais, su jų nepakartojamu siekiu išreikšti savo emocijas muzika. Didelis direktoriaus nuopelnas, kad Gargždų muzikos mokykla visada buvo respublikos muzikos mokyklų dešimtuke, kad joje didelis specialybių pasirinkimas, kad savo vietą čia atranda ir neįgalieji, kad čia veikia net 19 meninių kolektyvų, kad dalyvauta ir tiek laurų nuskinta respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose, dainų šventėse, kad didelis būrys mokinių iš šios mokyklos renkasi būtent muzikų kelią. Užtarnauto poilsio ilgametis švietimo įstaigos vadovas išėjo 2016 metais.

Gargždų miesto garbės piliečio vardas suteikiamas Lietuvos Respublikos ir kitų šalių piliečiams už ypatingus nuopelnus Klaipėdos rajonui, Lietuvos Respublikai, pasauliui. Garbės piliečio vardas gali būti suteikiamas ir asmeniui po mirties.

Miesto garbės piliečio vardas jau suteiktas 23 asmenims: Editai Barauskienei, Petrui Dirgėlai, Stasiui Globiui, Alvydui Jokubaičiui, Benediktui Juodkai, Damijonui Karečkai, Petronėlei Kaubrienei, Albinui Klizui, Jonui Kudžmai, Jonui Lankučiui, Vytautui Majorui, Jonui Paulauskui, Vytautui Rimavičiui, Aldonai Gedvilaitei-Treijai, Jonui Skėriui, Jovitai Skolevičienei, Vladislovui Stasaičiui, Česlovui Tarvydui, Janinai Valančiūtei, Aldonai Vareikienei, Eduardui Vilkui, Antanui Žemguliui ir Broniui Kalvaičiui.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,