Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ugniagesių renginyje – gausus dalyvių ir žiūrovų būrys (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Renginio akimirka. Sandros Vaičienės nuotr. Renginio akimirka. Sandros Vaičienės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos ugniagesiai gelbėtojai atnaujino savo teorines ir praktines žinias mokomosiose-parodomosiose pratybose „Žinau daugiau – gyvenu saugiau“.

 

Praėjusį šeštadienį Klaipėdos rajone Endriejavo seniūnijoje prie Kapstato ežero jau antrus metus iš eilės vyko Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos darbuotojų mokomosios-parodomosios pratybos. Tokiose pratybose yra atnaujinamos ugniagesių gelbėtojų teorinės ir praktinės žinios, įvertinamas fizinis jų pasirengimas, propaguojama ugniagesio gelbėtojo profesija bei ugniagesybos sportas.

Šiais metais pratybose dalyvavo gausesnis ugniagesių gelbėtojų būrys, Endriejavo pagrindinės mokyklos jaunieji savanoriai ugniagesiai, o geras oras priviliojo didelį būrį žiūrovų. Renginio dalyvius sveikino Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, Tarybos narys Česlovas Tarvydas, Endriejavo seniūnijos seniūnė Laimutė Šunokienė, Gargždų priešgaisrinės tarnybos viršininkas Tomas Taučius.

Mažuosius ir suaugusius žiūrovus Gargždų priešgaisrinės tarnybos ugniagesiai gelbėtojai mokė, kaip saugiai elgtis namie, gamtoje, padėti ištikus nelaimei, kaip gesinti pirminius ugnies židinius, padėti skęstančiam, nerizikuojant savo sveikata ir gyvybe. Mokomosiose-parodomosiose pratybose dalyvauti atvyko Lietuvos ugniagesių-gelbėtojų profesinės sąjungos susivienijimo komanda, Kretingos rajono savivaldybės Priešgaisrinės tarnybos komanda, svečiai iš Kauno bei šešios Klaipėdos rajono ugniagesių komandos. Ugniagesių komandų vadovai sprendė testus, iš kurių 90 proc. buvo iš priešgaisrinės saugos ir 10 proc. – bendrųjų gebėjimo klausimų. Komandos savo jėgas išbandė kovinės trasos tiesimo rungtyje, kuriai atlikti reikalingos geros teorinės ir praktinės žinios bei fizinis parengtumas. Šioje rungtyje aštuonios komandos sunaudojo virš dešimt tonų vandens. Po to vyko žarnos, pripildytos vandens, traukimo varžybos, kuriose virė įnirtinga kova, nes rungtis reikalauja ištvermės ir fizinio pasirengimo.

Vertinimo komisija buvo sudaryta iš keturių narių (pirmininkė – Klaipėdos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos ūkinės ir finansinės veiklos specialistė Diana Kuzminskienė). Geriausiai testus išsprendė Agluonėnų ugniagesių komandos vyriausiasis ugniagesys Vytautas Martinkus, be to, ši komanda, komisijai suvedus rezultatus, tapo antrosios vietos nugalėtoja. Endriejavo ugniagesių gelbėtojų komandai, atidavusiai visas jėgas, atsilikusiai dviem taškais, atiteko trečioji vieta. Kovinės trasos tiesimo rungtyje laimėjo Lietuvos ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos susivienijimo komanda. Suvedus rezultatus, ji surinko daugiausiai taškų ir užėmė pirmąją komandinę vietą. Žarnos, pripildytos vandens, traukimo rungtyje nenugalimi buvo Kretingos rajono ugniagesių gelbėtojų komanda, antroji vieta atiteko Plikių ugniagesių gelbėtojų komandai. Kovinės trasos tiesimo rungtyje antrą vietą iškovojo Priekulės ugniagesių gelbėtojų komanda.

Svarbiausia, kad renginyje vyravo gera nuotaika. Didžioji dalis ugniagesių į renginį atvyko su šeimomis. Žiūrovai buvo įtraukti į parodomuosius gelbėjimo darbus. Renginio tikslai pasiekti, jame dalyvavę bendruomenės nariai liko patenkinti parodomaisiais gelbėjimo darbais, sportinėmis varžybomis.

Lėšos dalyvių maitinimui buvo skirtos iš Mero fondo. Renginio dalyvius ir svečius skaniu šiupiniu vaišino Klaipėdos rajono „Brožių virtuvė“, kuri kartu buvo ir renginio rėmėja (vadovė Vida Riaukienė). Renginį taip pat rėmė Endriejavo miestelio verslininkai Laima ir Simas Martinkai bei Endriejavo bendruomenės narys Mantas Virbauskas. Romansus atvykusiems dovanojo Gargždų kultūros centro „Retro“ grupė (vadovas Vidmantas Radavičius).

 

Renginio akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,