Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ugniagesiai gelbėtojai perspėja dėl smarkios audros

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas per Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą išsiuntė mobiliųjų telefonų savininkams perspėjimo pranešimą dėl smarkios audros, škvalo ir perkūnijos.

 

Jame rašoma: „Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie VRM informuoja, kad birželio 29 d. Lietuvoje numatoma smarki audra. Vietomis kils škvalas, kris kruša, vėjo gūsiai sieks 15–20 m/s, kai kur iki 25 m/s. Panašūs orai išsilaikys ir birželio 30-osios naktį. Pasirūpinkite savo gyvybės ir turto saugumu. Daugiau informacijos rasite www.vpgt.lt ir www.lt72.lt.

Ugniagesiai gelbėtojai perspėja gyventojus škvalo metu nestovėti po aukštais medžiais, prie elektros linijų, nestatyti automobilių po medžiais, neliesti ant laidų užvirtusių medžių ar oro linijų atramų, nes tai gali kelti pavojų gyvybei. O per audrą, žaibuojant ir griaudžiant patartina likti namuose, uždaryti langus, duris, dūmtraukių sklendes, ventiliacines angas, kad nebūtų skersvėjų.

Taip pat būtina išjungti visus elektros prietaisus, nekalbėti judriojo ir stacionaraus ryšio telefonu. Žaibuojant ypač pavojinga būti šalia vandens telkinių. Perkūnijai užklupus maudantis, žvejojant ar besiirstant valtimi, nedelsiant skubėkite į krantą. Griaudžiant nebėgiokite, nevažiuokite motociklu ar dviračiu, nelaikykite rankose metalinių daiktų.

Esant galimybei, apie galimą smarkią audrą informuokite savo artimus žmones, kaimynus, bendradarbius, ypač neįgalius ar vienišus vyresnio amžiaus žmones. O nelaimės atveju skambinkite skubios pagalbos telefonu 112.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,