Logo
 Spausdinti šį puslapį

Į sveikatos festivalį – pasisemti teigiamos energijos (programa)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Šiemet jau trečią kartą vyksiantis sveikatos festivalis „Tu gali“ sveikatingumu besidominčius gyventojus suburs ne tik Gargžduose, bet ir Priekulėje. Mažosios kultūros sostine tituluota Priekulė į sveikatingumo renginį pakvies rugpjūčio 5 d., o Gargždų miesto stadione festivalis tradiciškai vyks paskutinį vasaros savaitgalį – rugpjūčio 26 d.

 

Veiks dvi erdvės

Kaip pasakojo šio renginio sumanytoja ir organizatorė, Kisinių kaimo bendruomenės pirmininkė Saulė Surplytė, festivalis Gargžduose šiemet turės dvi erdves. Vienoje jų vyks paskaitos sveikatingumo temomis, o kitoje – edukacinės programos.

„Kardinalių pasikeitimų nėra, bet bus nauja erdvė – edukacinė. Visi nebetelpa į tą pagrindinę palapinę, o norinčiųjų yra daug“, – sprendimą motyvavo S. Surplytė.

Edukacinėje palapinėje vyks mandalų piešimas, bus pasakojama, kaip pasigaminti natūralius šveitiklius, bus galima sužinoti apie gydomąsias kristalų savybes. Taip pat paskaitą „Dvasios būsenos – transformuojanti jėga, kuri keičia jūsų gyvenimą“ ves lektorius, klubo „Kelias į save“ vadovas, aštuonių knygų apie džok terapiją autorius Arūnas Jonuškis.

Šiemet pirmą kartą festivalis „Tu gali“ Gargžduose turės ir vakarinę dalį – dienos renginius užbaigs smagi šeimų diskoteka su Edenu bei „Tūpk stok“ klubu.

„Sugalvojome padaryti šokius, pasilinksminimą be alkoholio, padainuos Edenas, šokti pamokys „Tūpk stok“ įkūrėja Olga Pocienė“, – naujoves pristatė renginio organizatorė.

 

Netrūks motyvuojančių ir naudingų paskaitų

S. Surplytė džiaugėsi, kad į renginį ir vėl sutiko atvykti sertifikuotas „Insanity“ treneris, vienas iš „MyHero!“ sporto bendruomenės, jungiančios daugiau negu 10 tūkst. žmonių įkūrėjų Ignas Bakėjus.

„Ignas – labai „ant bangos“, nebūna visiškai šiame krašte, tad yra proga išgirsti tokį motyvatorių“, – kalbėjo S. Surplytė, pridūrusi, kad šis pranešėjas festivalyje pristatys puikiai veikiančią sveikatingumo programą bei ves sporto treniruotę.

Nė vienas sveikatos festivalis taip pat nevyksta be Danutės Kunčienės – „Žolinčių akademijos“ prezidentės, žolininkės, jau 30 metų propaguojančios sveiką gyvenseną. Šįkart ji pakvies į sveikuoliškus pusryčius.

Pirmą kartą programoje – sveikuolių sąjungos viceprezidentės Sigitos Kraučiūnienės paskaita „Kaip susigrąžinti gerą regėjimą“, kuri remiasi amerikiečių oftalmologo V. H. Beitso metodika.

Teisingo judesio anatomiją pristatys kineziterapeutė Karolina Krapavickaitė, o apie vaikų auklėjimą kalbės sertifikuotas psichoterapeutas, šeimos, karjeros, gyvenimo būdo konsultantas ir mokytojas, lektorius bei pranešėjas Vaidas Arvasevičius. Jo paskaitos tema – „Auklėjimo provokacijos. Vaikai auga patys“.

Atsipalaiduoti ir pasinerti į dainuojančių Tibeto dubenėlių ir gongų terapiją pakvies garso terapeutė, sveikatos jogos mokytoja Lina Micienė.

Tradiciškai rytas prasidės bendra treniruote, šįkart jogą pakeis „Body flex“ treniruotė, kurią ves Olga Pocienė. Anot S. Surplytės, norintieji galės išbandyti puikią techniką, kurią nuosekliai vykdant galima ženkliai sumažinti kūno apimtis. Be to, „Body flex“ treniruotę rekomenduojama daryti prieš tai nepavalgius, tad ji puikiai tiks sveikam rytui pradėti. Tradiciškai šventėje bus galima įsigyti ir sveikuoliškų produktų – jau vyksta prekybininkų registracija.

S. Surplytė informavo, kad Priekulėje lauks mažesnė sveikatos festivalio „Tu gali“ versija, trumpesnėje programoje numatytos dviejų pranešėjų paskaitos, taip pat veiklas organizuos Visuomenės sveikatos biuras.

„Bus labai stiprūs lektoriai – Ignas Bakėjus ir sveikos mitybos specialistė Vaida Kuprienė. Jie pritrauks daugiau dalyvių, nes šiame krašte jie retai veda paskaitas“, – informavo renginio organizatorė.

 

Organizacinė komanda – savanoriai ir bendraminčiai

S. Surplytė teigė, kad suorganizuoti festivalį be savanorių ir bendraminčių rato nebūtų įmanoma: „Yra gerų žmonių, kurie paskatina, dėkoja, palaiko idėją, remia.“

Jos teigimu, jau trečią kartą festivalį organizuoti padeda apie 13 savanorių.

„Visuomenės sveikatos biuro direktorė Neringa Tarvydienė visada palaiko ir skatina tokias inciatyvas kaip sveikatos festivalis. Tik su jos palaikymu viskas ir vyksta“, – sakė festivalio sumanytoja.

Ji itin dėkojo ir vienam didžiausių festivalio rėmėjų – UAB „Solorina“ vadovui Antanui Bartkėnui.

„Ne tik mes turime rūpintis sveikata, reikia pasirūpinti ir aplinka, vis tiek kažkam reikės čia gyventi. Norime žmones šviesti, kad jeigu renkasi automobilį, pagal galimybes jis būtų ekologiškesnis“, – apie festivalyje planuojamus pristatyti hibridinius automobilius kalbėjo S. Surplytė.

Sveikatos festivaliui „Tu gali“ finansavimą skyrė ir Klaipėdos rajono savivaldybė.

 

Programa Priekulėje (rugpjūčio 5 d. 11 val., Vingio parkas):

Ignas Bakėjus pradės dieną savo originalia treniruote. Jis pasidalins ypač prasmingomis žiniomis, suteiks pasitikėjimo naujiems tikslams pradėti bei puikiai užves naujai dienos pradžiai su savo sugalvota treniruote visiems. Jo pasiklausyti susirenka tūkstančiai, tad nepraleisk progos ir Tu.

Vaida Kurpienė – žinoma mitybos specialistė, knygos „Balansas“ bendraautorė pasidalins žiniomis apie subalansuotą mitybą visai šeimai. Bus įdomu paklausyti ne tik teorijos, bet ir pačios lektorės išgyventos patirties bei turėsite progos paklausti, kaip jai pavyko atsikratyti net 24 kg.

Karolina Krapavickaitė pamokys Jus teisingai atlikti fizinius pratimus netraumuojant savęs, kaip pagelbėti sau esant stuburo problemoms.

Bus ir kitų pramogų: Visuomenės sveikatos biuro palapinėje galėsite pasidaryti kūno analizę bei pasitikrinti pagrindinius sveikatos kriterijus. Taip pat galėsite pasimokyti, kaip suteikti pirmąją pagalbą ir taip išgelbėti gyvybę.

Turėsite galimybę paskanauti sveiko maisto ir atsigerti „kafijos“ – tai labai senas ilgas tradicijas menantis vietinis gėrimas iš cikorijos – kažkas naujo ir dar neatrasto.

Po paskaitų ir treniruočių atsipalaiduoti kvies gongų terapija, kurią ves Linas Švirinas. Visos paskaitos nemokamos.

 

PROGRAMA GARGŽDUOSE (rugpjūčio 26 d., miesto stadionas):

9.00 val. – „Body flex“ treniruotė su Olga Pociene, „Tūpk Stok“ sveikos gyvensenos klubo įkūrėja, mitybos specialiste (pageidautina turėti kilimėlius arba pledą).

10.00 val. – sveiki pusryčiai su Danute Kunčiene „Žolinčių akademijos“ prezidente, žolininke, jau 30 metų propaguojančia sveiką gyvenseną.

11.00 val. – Ignas Bakėjus pristatys išbandytą ir puikiai veikiančią sistemą: sportas + mityba + sąmoningumas = sveika gyvensena.

12.00 val. – IGNITION treniruotė su Ignu Bakėjumi, t.y. sporto programa pradedantiesiems ir pažengusiems sportininkams. Ignas Bakėjus – sertifikuotas „Insanity“ treneris, skaitęs daugybę seminarų ir paskaitų, vedęs daugybę mokymų, susijusių su sportu bei sveika gyvensena. Vienas iš „MyHero!“ sporto bendruomenės, jungiančios daugiau negu 10 000 žmonių įkūrėjų.

13.00 val. – sveikinimo žodis.

13.00–14 val. – pietūs.

14.00 val. – dainuojančių Tibeto dubenėlių ir gongų terapija su Lila Pavani d.d. (Lina Micienė), garso terapeute, sveikatos jogos mokytoja (hatha joga) (pageidautina turėti kilimėlius, pledą).

15.00 val. – paskaita „Kaip susigrąžinti gerą regėjimą“ su sveikuolių sąjungos viceprezidente Sigita Kraučiūniene, kuri remiasi amerikiečių oftalmologo V. H. Beitso metodika, kurios mokėsi Londone.

16.30 val. – paskaita „Teisingo judesio anatomija“ su Karolina Krapavickaite, kineziterapeute, turinčia patirties dirbant su vaikais ir suaugusiais.

17.30 val. – paskaita „Auklėjimo provokacijos. Vaikai auga patys“. Ją ves sertifikuotas psichoterapeutas, šeimos, karjeros, gyvenimo būdo konsultantas ir mokytojas, lektorius bei pranešėjas Vaidas Arvasevičius.

19 val. – šeimų diskoteka su Edenu bei „Tūpk stok“ klubu. Šoksim sporto ritmu, o mums padės „Insanity“ trenerė Olga Pocienė.

 

Edukacinė programa:

12 val. – mandalų piešimas savipagalbai su Fija (www.fija.lt).

14. val. – paskaita: „Dvasios būsenos – transformuojanti jėga, kuri keičia jūsų gyvenimą“ su lektoriumi Arūnu Jonuškiu, kuris yra klubo „Kelias į save“ vadovas nuo 1992 m., aštuonių knygų apie džok terapiją autorius.

 

Festivalyje taip pat bus:

- Klaipėdos raj. savivaldybės visuomenės sveikatos biuro palapinėje jūsų laukia:

„Sveiko žmogaus kodas“ nuo 10 val. iki 17 val. – konsultacijų metu sužinosite savo kūno sudėties analizę (kūno riebalų, raumenų kiekius, skysčių ir mineralų kiekius organizme, biologinį amžių), kraujo spaudimą, jus konsultuos specialistai mitybos, sveikos gyvensenos, ligų prevencijos klausimais.

Šiaurietiško ėjimo treniruotės 13 val. ir 16 val.

- Edukaciniai užsėmimai vaikams kartu su VšĮ „Revilita“

- Literatūra;

- Vegetariškų patiekalų kavinė;

- Sveikatingumo mugė;

- Chna piešiniai ant kūno;

- Gydomasis medaus masažas;

- Gintaro terapija;

- Edukacinė programa – pažintinis, pojūčių kupinas, kelias į pirtį!

- Lietuviško žilvičio galia (vibroakustinis masažas), gamtos duotybių galia (vantos, jų įvairovė), arbatos, kurios kviečia dalintis mintimis.

- Galimybė susipažinti su vaikų globa (rūpyba), įvaikinimu.

-Su Dzok taškinio delnų masažo konsultacijos, diagnostika iš delno, skausmo malšinimas taškiniu masažu delne. Nemokamai.

 

Festivalis NEMOKAMAS.

Esant blogoms oro sąlygoms, festivalis vyks didelėje palapinėje.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,