Logo
 Spausdinti šį puslapį

Vėžaičiai šventė Onines (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Praėjusį sekmadienį vėžaitiškiai ir miestelio svečiai rinkosi švęsti Oninių. Vėžaičių kultūros centro kartu su seniūnija, Šv. Kazimiero parapija, bendruomene, lopšeliu-darželiu, mokykla ir kitais partneriais organizuotas renginys viliojo pramogų gausa ir vakarą vainikavusiu koncertu.

 

Šventiniai renginiai prasidėjo jau 10 val. ryto, kai Vėžaičių Šv. Kazimiero parapija pakvietė į šv. Mišias. Šv. Onos atlaidus vedė Marijos radijo programų direktorius kunigas Povilas Narijauskas, o po jų bažnyčia paskendo Sauliaus Petreikio atliekamos muzikos garsuose.

„Buvo labai gražios šv. Mišios, pašventinome duoną, nemažai žmonių dalyvavo atlaiduose ir koncertas gražus buvo“, – džiaugėsi Vėžaičių kultūros centro direktorė Alma Slušnytė.

Tuo pačiu metu Vėžaičių bendruomenė kvietė šeimas dalyvauti dviračių varžybose, į kurias atvyko 7 šeimos, didžiausia iš jų – net 5 asmenų šeima. Dalyviams reikėjo įveikti 2 km sodų keliukais su tarpinėmis stotelėmis, vienoje jų reikėjo įminti mįslę, kitoje – atsakyti į klausimus apie Vėžaičių herbą. Nugalėjo greičiausiai trasą įveikę ir teisingai užduotis atlikę dviratininkai. 1-oji vieta atiteko Algirdui ir Gustei Budvyčiams, 2-oji vieta – Gediminui, Aurelijai ir Liucijai Plesevičiams, 3-ioji vieta – Algiui ir Pauliui Jekaičiams.

Nugalėtojai apdovanoti rėmėjų prizais – LED šviestuvais, skirtais specialiai dviračiams. Prizus, kaip paskatinimą dalyvauti kitose varžybose, gavo visi dviratininkai. Prie finišo aktyvių vėžaitiškių laukė vaišės.

„Visi džiaugėsi galimybe dalyvauti tokiose varžybose, nes jų labai trūksta. Jei vyksta krepšinio ar futbolo varžybos, jose dalyvauja tik tėčiai, mamos su vaikais lieka stebėti, o čia buvo puiki proga visiems kartu pabūti. Kadangi sulaukta nemažai susidomėjimo, manau, kad tokios varžybos vyks ir kitais metais“, – pasakojo Vėžaičių bendruomenės pirmininkė Vaida Bočkuvienė, pasidžiaugusi, kad varžybos baigėsi be traumų.

Prie teniso aikštelės nuo 16 val. rinkosi mažieji šventės dalyviai – čia veikė „Vaikų kiemas“. Vėžaičių lopšelio-darželio auklėtojos rūpinosi, kad mažieji smagiai leistų laiką. Vaikų laukė dėlionės, buvo galima daryti didžiulius burbulus, piešti ir spalvinti. Šventės metu veikė Luko Šilinsko keramikos paroda, įvairiausių gaminių ir skanėstų siūlė mugės prekeiviai. Buvo pasveikintos varduvininkės – Onos, Onutės ir Onytės.

Norintieji padaryti gerą darbą, turėjo galimybę dalyvauti Nacionalinio kraujo centro rengtoje neatlygintinoje kraujo donorystės akcijoje. Klaipėdos filialo Donorų organizatorius Gintas Žiulpys informavo, kad akcijoje panoro dalyvauti 26 žmonės, iš kurių kraujo duoti galėjo 19. Net 9 iš jų tai darė pirmą kartą.

„Buvo gražus oras, malonūs žmonės, tad ten grįšime ir kitais metais“, – sakė G. Žiulpys.

Vakare šventė persikėlė į Skinijos slėnį, kur atvykusiųjų laukė koncertas. Savo pasirodymais džiugino Vėžaičių kultūros centro kolektyvai „Vaivorykštė“, „Melodija“, „Karuselė“, „Medžiotojų Trio“, „Girelė“, „Perkūno broliai“, „Kvintetas“, atlikėja Emilija, armonikierė Stefanija, zumbos trenerė Danguolė, grupės „DAR“ ir „G&G Sindikatas“.

„Šventė praėjo gerai, organizatoriai atidavė visas jėgas, kad Oninės pavyktų. Buvo smagu matyti tokį būrį žmonių tvarkingai, gražiai besilinksminančius“, – pavykusia švente džiaugėsi Kultūros centro direktorė.

„Noriu padėkoti bendruomenei ir visiems prisidėjusiems“, – sakė bendruomenės pirmininkė.

 

Šventės akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,