Logo
 Spausdinti šį puslapį

10-ojo Gargždo festivalio akcentas – meninė šviesų instaliacija slėnyje (programa)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Rugpjūčio 26 d. Gargždų Minijos slėnyje vyks 10-asis Gargždo festivalis. Nuo pat ryto žirgų konkūrų varžybomis džiuginsiantį renginį vakare užbaigs ne tik smagus koncertas, bet ir pirmą kartą čia vyksiantis išskirtinis šviesų instaliacijų šou.

 

Šio renginio sumanytojas ir organizatorius Vaclovas Macijauskas pasakojo, kad festivalyje netrūks tradicijų. Vyks pagrindinis konkūras Gargždų miesto taurei laimėti ir mažesni konkūrai, skirti jauniesiems raiteliams ir tiems, kurie pradeda pasiruošimą rimtesnėms varžyboms. Renginio sumanytojas informavo, kad šiemet varžybų prizinis fondas – net 3000 eurų, tad tikimasi, kad varžybose susigundys dalyvauti daugiau raitelių.

„Kiekvienais metais turime ne mažiau nei 100 startų. Manome, kad šiemet jų bus gerokai daugiau. Tai – dešimtasis festivalis ir šalyje tą dieną nevyks kitų didelių varžybų, todėl tikiuosi svečių ir iš Latvijos, ir iš visos Lietuvos“, – kalbėjo V. Macijauskas.

Jo teigimu, dėl Gargždų miesto taurės dažnai varžosi gana aukšto lygio sportininkai, respublikoje esantys pirmajame dešimtuke.

 Vakaro kulminacija, anot organizatorių, bus šviesų meninė slėnio instaliacija.

„Tikiuosi puikaus reginio, nes bus apšviesti visi slėnio ąžuolai. Ant viso slėnio bus kaip didžiulis ekranas, kur matysime įvairius grafinius vaizdus, užrašus, viską lydės gera muzika. Manau, kad tai taps efektingu festivalio akcentu“, – išskirtinę idėją pristatė V. Macijauskas, pridūręs, kad šį įspūdingą reginį bus galima stebėti tik visiškai sutemus.

Nuo 19 val. slėnyje prasidės koncertinė programa. Organizatoriai išlaiko tradiciją į šventę pakviesti ir vietinius atlikėjus. Šiemet galimybę pasirodyti turės Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro grupė „Nevalyk lentos“. Taip pat žadamas ramesnės muzikos akcentas – baladžių atlikėjos iš Šilutės.

Jau trečią kartą Gargždo festivalio dalyvius linksmins grupė „Jonis“.

„Organizatoriams atrodo, kad kantri muzika tinka prie žirgų. Gal jaunimui tai nebus patrauklu, bet jiems gros „Nevalyk lentos“, – pasirodymus apibendrino V. Macijauskas.

 

Vaikams – pramogų kiemeliai

Festivalyje nenuobodžiaus ir vaikai – tradiciškai įsikurs „Gargždukų miestelis“. Šiemet jį planuojama suskirstyti į kiemelius: veiks „Kūlverstukų“, „Valdo atrakcionų“, Nomedos erdvės. Taip pat visi, kurie nori linksminti vaikučius, dar kviečiami prisijungti.

Kaip ir kiekvienais metais, skurdžiau gyvenantiems vaikams bus suteikta galimybė nemokamai apsilankyti mokamuose kiemeliuose, taip pat tikimasi juos pavaišinti pietumis. Šventėje, pasak organizatorių, turėtų dalyvauti apie 40 tokių vaikų.

Renginyje veiks tautodailininkų ir maisto gamintojų mugė.

„Tikimės, kad atvažiuos alpakų parodėlė, „Linksmųjų pėdučių“ augintiniai. Bus ką veikti“, – veiklas vardijo V. Macijauskas.

 

Svarbiausia – bendrystė

Jis pabrėžė, kad šio festivalio pagrindinis tikslas – žmonių bendravimas ir buvimas kartu.

„Šio festivalio tikslas nėra aukšto lygio meistriškumo konkūrai, o varžybos skirtos žiūrovui, ir tiems, kurie pradeda joti“, – sakė organizatorius.

Jis pastebėjo, kad šventės, vykstančios ant asfalto supriešina žmones, nes ne visiems pavyksta gauti geriausią vietą, negali visko matyti. V. Macijausko manymu, slėnis – natūralus amfiteatras, kuriame sutilptų net keli tūkstančiai žiūrovų ir visi galėtų patogiai stebėti renginį.

„Ateiti, pabūti kartu, susitikti pažįstamus, kaimynus, artimus žmones savo miestelyje“, – renginio siekį pabrėžė V. Macijauskas.

 

Dviguba šventė

Organizatoriai pripažino, kad šiemet tą pačią dieną norėta slėnyje organizuoti ir sveikatos festivalį „Tu gali“, tačiau abi organizacinės komandos greitai rado sprendimą. Sveikatos festivalis vyks Gargždų miesto stadione.

„Manau, kad padėsime vieni kitiems, o žmonėms bus įdomu pasidairyti ir viename, ir kitame renginyje. Tikiuosi, kad dalyvių abiejuose renginiuose bus dvigubai. Gal tai taps tradicija ir festivaliai nuolat vyks kartu“, – šypsojosi V. Macijauskas.

Jis itin džiaugėsi 8–10 savanorių, organizuojančių Gargždo festivalį, komanda.

„Tai ne tik sporto klubo „Gargždas“, bet ir Gargždų miesto bendruomenės, Gargždų miesto VVG nariai, Sendvario kultūros darbuotojai. Sena tradicija – renginį darome su D. Jucio individualia įmone“, – kalbėjo V. Macijauskas, paatviravęs, kad greičiausiai Savivaldybė prie šio renginio organizavimo finansiškai neprisidės.

Ir nors dažnai sulaukia siūlymų festivalį apmokestinti, jis įsitikinęs, kad to daryti negalima. Tuomet nebeliks pagrindinės renginio dvasios, bendrystės, ir jausmo, kad visi čia yra laukiami.

 

 

PROGRAMA

2017 m. rugpjūčio 26 d., Gargždai, Minijos slėnis:

10:45 val. Varžybų atidarymas, dalyvių rikiuotė, sveikinimai ir palinkėjimai dalyviams.

11:00 val. Konkūras Nr. 1. „Mažylių konkūras“, Art. 238.2.1, kliūčių aukštis iki 60 cm. Dalyvauja pony klasės žirgai, kurių ūgis iki 120 cm su raiteliais 2005 m. gimimo ir jaunesniais. Kiti dalyviai startuoja be konkurencijos.

Apdovanojami 3 geriausi duetai, taurės, medaliai, rozetės, daiktiniai prizai.

Starto mokestis – 3 eurai.

12:15 val. Konkūras Nr. 2. „Dviejų fazių konkūras“, (dvi) įskaitos, Art. 274.5.2, kliūčių aukštis iki 80 cm.

1 įskaita. Pony klasės žirgai, kurių ūgis iki 148 cm bei vaikai (2003 m. gimimo ir jaunesni).

2 įskaita. Jauni žirgai (4-5 m.).

Apdovanojami 3 geriausi duetai kiekvienoje įskaitoje, taurės, medaliai, rozetės.

Prizinis fondas 2 X 300 eurų

Starto mokestis – 5 eurai

Konkūras Nr. 3 „Didėjančio sunkumo konkūras su „Joker“, Art. 269, kliūčių aukštis 90 cm.

Atvira klasė. Duetas, startuojantis šiame konkūre, negali dalyvauti konkūruose Nr. 4 ir 5.

Apdovanojami 3 geriausi duetai, taurės, medaliai, rozetės.

Prizinis fondas – 400 eurų

Starto mokestis – 8 eurai.

14:30 val. Konkūras Nr. 4. „Gargždo konkūras“, „Iki pirmos klaidos“, Art. 266.5.2, kliūčių aukštis iki 115cm.

Atvira klasė.

Apdovanojami 3 geriausi duetai, taurės, medaliai, rozetės.

Prizinis fondas – 600 eurų.

Starto mokestis – 15 eurų.

16:30 val. Konkūras Nr. 5. „Gargždų miesto taurės konkūras“, Art. 238.2.2., kliūčių aukštis iki 120 cm.

Apdovanojami 3 geriausi duetai, taurės, medaliai, rozetės. Prizinis fondas – 1200 eurų.

Starto mokestis – 20 eurų.

17:30 val. Apdovanojimų ceremonija

Konkūrų pradžios laikas preliminarus. Organizatoriai turi teisę keisti konkūrų pradžios laiką, jei susirinks itin gausus dalyvių skaičius.

Paraiškos siunčiamos iki 2017m. rugpjūčio 24 d. 20 val. el.paštu .

Dalyvių dėmesiui:

Registruojantis varžybų dieną imamas 3 eurų mokestis.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,