Logo
 Spausdinti šį puslapį

Rinkliavos už atliekas klausimas - kitiems metams

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Neeiliniame tarybos posėdyje svarstytas klausimas dėl rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą dydžio. S.Gulbino nuotr.  Neeiliniame tarybos posėdyje svarstytas klausimas dėl rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą dydžio. S.Gulbino nuotr.

Paskutinę 2013-ųjų dieną Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nariai rinkosi į neeilinį posėdį. Čia buvo svarstomas rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą dydžio klausimas.

Pavasarį KRATC pasirašė sutartį su šiukšlių deginimo gamykla Klaipėdoje, kurią valdo UAB „Fortum Klaipėda“, o vasarą paskelbė naujus sąvartyno „vartų mokesčio“ įkainius, kurie įsigalios nuo 2014 m. sausio 1 d.

Dėl šių įkainių regione ir kilo nepasitenkinimas. Didėjant „vartų mokesčiui“ (mokesčiui už atliekų priėmimą sąvartynuose), ėmė kilti ir bendros rinkliavos įkainiai.

Klaipėdos rajonas iki šiol mokėjo 56,07 Lt su PVM už vieną atliekų toną, nuo Naujųjų metų ši suma išaugs iki 135,40 Lt su PVM, dėl to buvo nuspręsta pakeisti vietinės rinkliavos dydį. Antradienį posėdžiavusiems rajono politikams dabartinę 208 Lt rinkliavą buvo siūloma didinti iki 274 Lt už vieną toną komunalinių atliekų.

Rajono meras Vaclovas Dačkauskas nusišalino nuo klausimo svarstymo, jog nekiltų viešųjų ir privačių interesų konfliktas. Kitų Tarybos narių 31,7 proc. išaugsianti rinkliavos suma nepradžiugino.

Po ilgai besitęsusių diskusijų rajono politikai sprendimo taip ir nepriėmė – esą nežinoma mokesčio sudėtis, įtarimų jiems sukėlė ir KRATC nustatytos kainos sudarymas. Pasigirdo ir siūlymų kreiptis į Seimo narius, Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją, kad būtų peržveltos įkainių nustatymo taisyklės.

V. Dačkauskui pasiūlius atidėti klausimo svarstymą, tam vienbalsiai pritarė visi posėdyje dalyvavę tarybos nariai.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,