Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Banga“ užsitikrino medalius

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotr. Jurgitos Riekašienės/fkbanga.lt nuotr.

Penktadienį Gargždų miesto stadione „Banga“ 2:1 įveikė Kėdainių „Nevėžį“ ir taip užsitikrino 2017 metų I lygoje mažiausiai trečiąją poziciją.

 

„Banga“ puikiai pradėjo dvikovą – jau 8 minutę po D. Padaigio perdavimo iš dešiniojo krašto Sig. Urbys neatremiamai smūgiavo iš baudos aikštelės – 1:0. Dar po kelių minučių K. Gnedojus galėjo padvigubinti persvarą, bet po jo smūgio galva kamuolys praskriejo virš skersinio.

Įpusėjus kėliniui svečiai vieną po kito surengė dvi itin pavojingas atakas. Pirmuoju atveju „Bangai“ nusišypsojo fortūna, kai varžovas visiškai nedengiamas iš kelių metrų nepataikė į vartus, o antruoju atveju komandą išgelbėjo T. Norbutas, laiku palikęs vartus ir atrėmęs „Nevėžio“ legionieriaus bandymą.

31 minutę „Banga“ kiek nuramino svečių įkarštį. Po puikios kombinacijos Š. Skulskis smūgiavo iš baudos aikštelės, tačiau kamuolį atmušė vartininkas. Po dar vieno Š. Skulskio bandymo ir rikošeto kamuolys atšoko R. Krušnauskui, kuris smūgiu galva padvigubino „Bangos“ persvarą – 2:0.

38 minutę arti trečiojo įvarčio buvo Sig. Urbys, tačiau jo galvą smūgiuotą kamuolį vargais negalais už galinės linijos nukreipė vartų sargas.

Antrajame kėlinyje „Banga“ labiau rūpinosi savo vartų saugumu ir svečius bandė užklupti kontratakomis. Porą kartų gargždiškiai turėjo tokių progų, kai atrodė kamuoliui nebėra kur dingti, tačiau jis užsispyręs neskriejo į vartus.

Tuo tarpu „Nevėžis“ 78 minutę pasinaudojo „Bangos“ klaida savo aikštės pusėje ir A. Gėgžna įspūdingai pasiuntė kamuolį į vartus – 2:1.

Toks įvykių posūkis padarė paskutines rungtynių minutes itin karštomis, tačiau „Banga“ atsilaikė ir užsitikrino 2017 metų I lygoje mažiausiai trečiąją poziciją.

Kitas oficialias rungtynes „Banga“ žais tik po dviejų savaičių – spalio 15 dieną. Tačiau ir šią pertrauką komanda išnaudos prasmingai – kitą penktadienį, spalio 6 dieną, 19 valandą, Gargždų miesto stadione vyks draugiškos rungtynės su A lygoje rungtyniaujančiu „Kauno Žalgiriu“.

 

Iš protokolo. Banga (Gargždai) – Nevėžis (Kėdainiai) 2:1 (2:0).

Gargždų miesto stadionas, 450 žiūrovų. Teisėjas – O. Abramavičius.

Įvarčiai: 8 min. Sig. Urbys; 31 min. R. Krušnauskas (Banga); 78 min. A. Gėgžna (Nevėžis).

Įspėjimai: 12 min. E. Bračkus, 90 min. P. Lotužys (Banga); 57 min. D. Cibulskas, 85 min. D. Gražys (Nevėžis).

„Bangos“ sudėtis: T. Norbutas, D. Padaigis, E. Bračkus, K. Gnedojus, M. Gudauskas, Sim. Urbys (80' E. Anulis), A. Butkus, K. Urbaitis, Š. Skulskis, Sig. Urbys (68' P. Lotužys), R. Krušnauskas (62' G. Samsonik). Atsargoje liko: D. Španceris, M. Petrikas, J. Skuodas, N. Žebrauskas.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,