Logo
 Spausdinti šį puslapį

Duobėta ir pelkėta aikštelė prie „Kranto“ sulaukė asfalto

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
A. Rimkuvienės nuotr. A. Rimkuvienės nuotr.

Gargždų „Kranto“ mokyklos bendruomenė ilgai kentė itin blogas sąlygas prie ugdymo įstaigos esančioje stovėjimo aikštelėje. Ne kartą dėl automobilius gadinančios duobėtos dangos buvo kreiptasi į Klaipėdos rajono savivaldybę, paskutinį tokį skundą tėvai merui pateikė dar praėjusią savaitę. Penktadienį, spalio 13-ąją, aikštelėje jau plušėjo įmonės UAB „Eurovia Lietuva“ atstovai, kurie pradėjo vykdyti asfaltavimo darbus.

 

Kaip informavo Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas Algirdas Ronkus, situacija dėl šios aikštelės žinoma jau seniai. Jos projektavimo darbai buvo pradėti pernai, norėta ją padidinti, tačiau, anot A. Ronkaus, to padaryti nepavyks dėl atsiradusių kliūčių: tinklų, per arti esančio bendrabučio.

Specialistas teigė, kad jau ne kartą buvo gauta raštų su prašymu išasfaltuoti aikštelę, ir sutapimas, kad darbai pajudėjo būtent po paskutinio kreipimosi.

„Tai lėšų nelikdavo, tai dar kas nors“, – kodėl nepatogumus gyventojams kęsti reikėjo tiek ilgai, aiškino Savivaldybės atstovas.

A. Ronkus informavo, kad prašoma panaikinti ir kalnelį, kuris kažkada buvo skirtas mokymuisi vairuoti. Esą to padaryti dabar tikrai neišeis, nes tai nėra suplanuota: „Jeigu bus ypatingas poreikis, padarysime kitais metais.“

Statybos ir kelių priežiūros skyriaus vedėjas negalėjo tiksliai įvardinti sumos, kiek atsieis aikštelės asfaltavimo darbai.

„Kai atliks darbus, sužiūrėsime kvadratus ir pagal įkainį suskaičiuosime tiksliai. Nemaža suma bus“, – sakė pašnekovas, pridūręs, kad lėšos darbams yra skirtos iš Kelių priežiūros ir plėtros programos.

 

Penktadienį aikštelėje jau plušėjo darbininkai:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,