Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Kranto“ mokykloje - savanorystės pavyzdžiai

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Viena iš projekto veiklų - pagalba pradinukams. ,,Kranto" mokyklos nuotr. Viena iš projekto veiklų - pagalba pradinukams. ,,Kranto" mokyklos nuotr.

„Kranto“ mokykloje vykdant Comenius daugiašalės mokyklų partnerystės projekto „Sveiki vaikai = Sveika Europa: žingsniai sveikos gyvensenos link“ projektą kalbama ne tik apie saugią aplinką, mitybą ar sveiką gyvenimo būdą, bet yra rūpinamasi ir dvasine žmogaus sveikata, švaresne siela.

Jau antrus metus projekto veiklose dalyvauja tikybos ir etikos mokytoja Ramunė Gudirgienė su Tarptautinių Jaunimo Apdovanojimų programoje dalyvaujančiais mokiniais. Kalbėdami apie pagalbą jie visi kartu dalyvavo spalio mėnesį organizuotoje „Maisto banko akcijoje“: mokėsi būti savanoriais. Mokiniams ir mokytojai padėjo Klaipėdos rajono paramos šeimai centras. Būsimos savanorės išklausė mokymus ir dalyvavo „Maisto banko akcijoje“ Gargždų PC „IKI“. Kitos moksleivės (9 kl. Benita ir Ugnė) savanoriavo mokyklos specialiosiose lavinamosiose klasėse: bendravo su neįgaliais mokiniais, piešė dekoracijas, padėjo pasiruošti kalėdiniam karnavalui. 8 - 7 klasių moksleivės dirbo savanorėmis su mokyklos pradinių klasių mokiniais. Mergaitės bendravo su pradinukais, padėjo vaikams mokytis (lavino skaičiavimo, skaitymo, pasakojimo, savarankiško darbo įgūdžius), padėjo pradinių klasių mokytojoms ruošti metodines priemones, vedė adventinius užsiėmimus. Visiems bendra veikla labai patiko. Mokytoja Ramunė stebėjosi, kad ir vyresniųjų klasių berniukai „užsikrėtė“ noru padėti šalia esantiems.

Gabrielė Gedvilaitė: „Dalyvauju Tarptautinių Jaunimo Apdovanojimų programoje, bronzos apdovanojimuose. Šią programą pradėjau lankyti spalio mėnesį. Padedu Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos pradinukams. Padėdama pradinukams išmokau elgtis su mažesniais. Jiems padėdavau padaryti namų darbus, žaisdavau žaidimus, lydėdavau iki valgyklos, vieną kartą ėjome iki parko žaidimų aikštelės kartu su mokytoja. Globojau mergaitę, vardu Justė. Iš jos išmokau daugiau kruopštumo, atidumo ir supratimo. Nors ir neilgai buvome kartu, labai susidraugavome. Ten eiti man patinka. Kiekvieną kartą vis daugiau kažko išmokstu iš pradinukų. Kai baigsis programa, tikiuosi, kad mažesnieji bus išmokę ko nors iš manęs, ir kad jie mane prisimins dar ilgai, taip kaip aš juos.“

Daugėlaitė Algimantė: „Labai džiaugiuosi, kad pradėjau dalyvauti šiuose Tarptautiniuose jaunimo apdovanojimuose, nes turiningai ir gerai praleidžiu laiką padėdama Gargždų „Kranto“ pragrindinės mokyklos pradinukams. Susipažinau su viena mergaite, vardu Austėja, ji trečiokė. Yra daug kitų vaikų, kuriems reikia pagalbos mokantis, aš jiems taip pat padedu. Manau, kad šis projektas yra tikrai labai puikus, dalyvaudama jame įgyju geros ir reikalingos patirties.“

Pastaba. Projekto veikla finansuojama iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Straipsnyje pateikta informacija atspindi dotacijos gavėjo, bet ne Švietimo mainų paramos fondo, Europos komisijos ar jos institucijų požiūrį. Europos komisija neatsako už medžiagos turinį bei už galimą informacijos panaudojimą.   

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,