Logo
 Spausdinti šį puslapį

Sulaikytas kvaišalus socialiniuose tinkluose platinęs vyras

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KPONTV) pareigūnai sulaikė, įtariama, kanapes dideliais kiekiais platinusį asmenį.

 

22 metų amžiaus klaipėdietis sulaikytas spalio mėn. pradžioje. Asmens kratos ir kratos gyvenamojoje vietoje metu pas sulaikytąjį teisėsaugininkai aptiko daugiau nei 30 lankstinukų su pardavimui paruoštais kvaišalais.

Tyrėjai nustatė, kad narkotikai buvo platinami pasinaudojant socialiniais tinklais. Įtariamasis laikėsi konspiracijos – susvertas ir į foliją susuktas kanapes jis slėpė mieste, prie geležinkelio bėgių, o didesnius narkotikų kiekius – miške Klaipėdos rajone, ties Kairių k. Būtent ten policijos pareigūnai ir surado apie 1 kg kvaišalų.

2017 m. vasario mėn. asmuo jau buvo patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už neteisėtą disponavimą narkotikais. Tąkart teismas paskyrė jam 6 MGL (225,96 Eur) baudą.

Sulaikytajam pareikštas įtarimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis dideliais kiekiais turint tikslą jas platinti. Jis suimtas vienam mėnesiui.

Prokuroro sprendimu laikinai apribotos įtariamojo nuosavybės teisės į galimai nusikalstamu būdu gautas lėšas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius (ONKTS).

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis dideliais kiekiais turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 8 iki 10 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 straipsniu, asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,