Logo
 Spausdinti šį puslapį

Keturios Lapių bendruomenės kartos vakarojo jau 16-tą kartą (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Šventės akimirka. S. Vaičienės nuotr. Šventės akimirka. S. Vaičienės nuotr.

Lapkričio 24-osios vakarą Lapių kultūros namuose vyko tradicinė „Keturių kartų vakaronė“, kurią organizavo Lapių pagrindinė mokykla kartu su Lapių bendruomenės centru ir Vėžaičių kultūros centro Lapių skyriumi.

 

Šventės vedantieji – lietuvių kalbos mokytoja Asta Gilvonauskienė ir socialinis pedagogas Algirdas Skuodas, kaip tikri šeimininkai, bendravo su gausiai susirinkusiais, pristatinėjo koncerto dalyvius, kuriuos paruošė mokyklos mokytojai Audronė Bastytė-Ignatavičė, Artūras Petruoka, Virginija Bušmaitė, Laima Lygnugarienė, Virginija Mineikienė, Danutė Kundrotienė ir Kristina Griauslytė.

Vedėjai tarp moksleivių pasirodymų organizavo įvairius žaidimus, tokius kaip „atspėk dainą“, o ją atspėjusiems padėjo dainuoti ir kitus ragino paniūniuoti, palinguoti. Traukė iš skrynios įvairius muziejaus įrankius ir klausė, kam jie tarnavo prieš daugelį metų ir kam žmonės pritaikytų šiandieninėje veikloje. Teisingai rakando paskirtį paporinę, daugiausiai šventės senoliai, buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis.

Mažųjų pasirodymai, vaikų skaitiniai apie senelius ir seneles, šokiai ir dainos jaudino, džiugino, tėvelių, senelių ir prosenelių širdis. Kiek meilės, rūpesčio mažose širdelėse, kiek noro, kad mylimi žmonės būtų sveiki ir laimingi, sunku aprašyti.

„Anksčiau vakaronės nevykdavo kiekvienais metais, bet dabar žmonės laukia, klausia, kada bus, todėl rengiame kasmet. Didelio susidomėjimo vakaronė sulaukia, nes proseneliai, seneliai, tėvai ateina pažiūrėti, kaip šoka ir dainuoja jų vaikai ir vaikaičiai. Per 16 metų pasikeitė veidai, bet renginys populiarumo nepraranda“, – pasakojo Lapių mokyklos direktorė, šventės iniciatorė Vilija Lukauskienė, pasidžiaugusi, kad šiemet vakaronėje dalyvavo apie 200 žmonių.

Bendruomenės pirmininkė Laima Karbauskienė tradiciškai apdovanojo jauniausiąją šventės dalyvę Augustę Gedvilaitę ir vyriausią – 85-ių Antaną Kundrotą. Mokyklos direktorė Vilija Lukauskienė apdovanojo rašinio „Atidariau močiutės skrynią“ (mokytoja Asta Gilvonauskienė) nugalėtojus, konkurso „Atidariau senelio spintą“ prizininkus, padėkojo mokyklos kolektyvui ir visiems, kas prisidėjo, kad ši puiki tradicija Lapiuose gyvuotų.

Direktorė pakvietė visus atvykti į 100-ąjį mokyklos jubiliejų, kuris vyks ateinantį pavasarį, sodams žydint. Paskui vyko tradicinis pasibuvimas kartu, kurį pagyvino profesionalus kaimo kapelos kolektyvas „DoRe“ iš Klaipėdos.

 

Vakaronės akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,