Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Kranto“ ketvirtokai „krikštijo“ pirmokus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Dalyvių nuotr. Dalyvių nuotr.

Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos ketvirtokai puoselėja gražią tradiciją – baigiantis rudeniui pakviesti pirmokėlius į šventę „Pirmokų krikštynos“.

 

Gruodžio 1 dieną šventiškai nusiteikusius pirmokus aktų salėje pasitiko Žinių fėjos. Jos pasveikino mažuosius draugus ir pakvietė atlikti užduotis, kurias jiems paruošė ketvirtokai ir jų mokytojos. Pirmokai aplankė keturias stoteles.

Pirmoje – „Gimtieji namai“ – demonstravo, kad puikiai pažįsta mokyklinius reikmenis ir juos sudėjo į kuprinę. „Skaičių šalyje“ mažieji draugai susprogdino balioną ir rado keturias linksmas užduotis. Jas puikiai įveikė ir teisingai suskaičiavo katinukus, kiškių, zuikių ir kačiukų šeimynėles.

Atvykę prie „Išminties šaltinio“ rado stebuklingą gėlę, turinčią daug paslapčių. Nuskynė po du žiedlapius, įminė mįsles ir atskleidė gėlės paslaptis. „Šokių šalyje“ pirmokėlius sveikino mokyklos prezidentė Laura Bundulaitė su savo komanda. Ji priminė, kad svarbiausia mokykloje draugystė ir pakvietė kartu pašokti.

Puikiai susidorojus su visomis užduotimis pirmokų laukė pati svarbiausia ir rimčiausia – kartu su prezidente iškilmingai perskaitė Pirmoko pasižadėjimą ir prisiekė jį vykdyti. Už ištvermę ir puikiai atliktas užduotis pirmokai gavo dovanų „Išminties maišelį“ su saldžiais prizais ir Pirmoko pasižadėjimą.

Popietė buvo smagi ir pirmokams, ir ketvirtokams. „Pirmokų krikštynų“ šventę organizavo pradinių klasių mokytojos Virginija Milaknienė ir Jolanta Gilvonauskienė, kuratorius – direktoriaus pavaduotoja ugdymui Inga Rankelienė.

 

Renginio akimirkos – dalyvių nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,