Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždus papuošė sužibusi Kalėdų eglė (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Gruodžio 8-osios vakarą Gargžduose pasijuto didžiųjų metų švenčių laukimas – Savivaldybės aikštėje įžiebta Kalėdų eglė. Kartu su ja nušvito ir pagrindinių – Klaipėdos ir Kvietinių – gatvių stulpai. Daugiau šventinių šviesų miestui suteikė ir pirmą kartą puošti pėsčiųjų alėjos žibintai Klaipėdos gatvėje.

 

Šventė šiemet pradėta neįprastai – eglė sužibo jau šventės pradžioje, tad viso koncerto metu gargždiškiai galėjo grožėtis suspindusiu Kalėdų simboliu. Kalėdų Senelis įžiebti žaliaskarę pakvietė Klaipėdos rajono merą Vaclovą Dačkauską ir Gargždų miesto seniūną Saulių Bakšinskį.

„Netikėtai žiema užklumpa tik kelininkus, o mes – pasiruošę: ir eglutė, ir Kalėdų Senelis, o žiemos nėra“, – juokavo seniūnas.

Šventinę nuotaiką šį vakarą Savivaldybės aikštėje susirinkusiems gargždiškiams ir miesto svečiams kūrė gerai visiems žinomas kolektyvas „Tele-bim-bam“, atlikęs koncertinę programą „Greit užgrius Kalėdos“. Apie valandą mieste skambėjo kalėdinės dainos, džiuginusios tiek vaikus, tiek suaugusius. Nors trumpam pasirodydavo lietus, tai negąsdino gausiai susirinkusių, šventiškai nusiteikusių miestelėnų. Gargždų kultūros centro organizuotą šventę tradiciškai papuošė fejerverkai.

Šiemet Gargžduose, organizatorių sumanymu, buvo pakeistas scenos rakursas – ji pastatyta šalia eglės, taip susirinkusieji galėjo stebėti koncertą ir tuo pačiu grožėtis Kalėdų simboliu. Aikštėje įsikūrę prekybininkai siūlė karštų gėrimų, skanėstų, žaislų.

Primename, kad kalėdinę miesto puošmeną – karkasinę eglę – antrus metus iš eilės statė ir puošė bendrovė „Adam Decolight“ iš Vilniaus, laimėjusi Savivaldybės skelbtą konkursą. Tai atsiėjo 7 500 eurų.

Šventinės gatvių stulpų dekoracijos, kuriomis rūpinosi UAB „Gargždų komunalinės paslaugos“, Savivaldybei kainavo 8 167 eurus. Šventiniai fejerverkai, neradus rėmėjų, iš Savivaldybės biudžeto atsiėjo apie 2 000 eurų.

 

Eglės įžiebimo akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,