Logo
 Spausdinti šį puslapį

Lietuvos žemdirbiams bus suteikta ES parama

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Lino Gruzdžio nuotr. Asociatyvi Lino Gruzdžio nuotr.

Į Europos Vadovų Tarybą vykstančią Lietuvos Respublikos Prezidentę Dalią Grybauskaitę Briuselyje pasitinka gera žinia. Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris tesėjo rugsėjį Europos Sąjungos viršūnių susitikime Taline Prezidentei duotą pažadą dėl paramos Lietuvos žemdirbiams, nukentėjusiems nuo liūčių.

 

EK pirmininkas informavo, kad, įvertinus Lietuvos žemdirbių patirtus nuostolius ir išnagrinėjus galimybes juos atlyginti, nuspręsta Lietuvos ūkininkams suteikti išskirtinę neatidėliotiną paramą.

Prezidentė asmeniškai padėkojo EK pirmininkui J. C. Junckeriui už principinį sprendimą kompensuoti dalį mūsų žemdirbių patirtų nuostolių. O sprendimai dėl konkrečios kompensavimo sumos bus priimti artimiausiu metu.

Dėl liūčių padarytų nuostolių daugiau nei dešimtyje Lietuvos savivaldybių šiemet buvo paskelbta ekstremali situacija. Pirminiais Žemės ūkio ministerijos duomenimis, žemdirbių nuostoliai siekė apie 40 mln. eurų.

Taline gavus EK pirmininko J. C. Junckerio patikinimą dėl galimos paramos nukentėjusiems Lietuvos ūkininkams, Prezidentės paraginta Vyriausybė pateikė paraišką EK dėl žemdirbių patirtų nuostolių atlyginimo.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,