Logo
 Spausdinti šį puslapį

Utrių slidinėjimo kalno atidarymas – jau netrukus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

Žiemos sporto entuziastų pamėgtas Klaipėdos rajone esantis Utrių slidinėjimo kalnas, tikimasi, jau netrukus pradžiugins lankytojus. Kaip informavo kalną administruojančio Lapių bendruomenės centro pirmininkė Laima Karbauskienė, jeigu oro sąlygos ir toliau išliks palankios ir spaus šaltukas, tikimasi į atidarymą pakviesti jau šį šeštadienį, sausio 13 d.

 

„Dvi sniego patrankos pučia sniegą jau antrą naktį, pirmąją dirbome silpniau, nes šalčio buvo mažiau – tik -3, antrąją – visu pajėgumu, sniegas gaminamas ir ketvirtadienio dieną. Jeigu viskas gerai ir kaip prognozuoja, kad neatšils, jeigu ne šeštadienį, tai sekmadienį tikrai tikimės atsidaryti“, – portalui mano-gargzdai.lt sakė L. Karbauskienė, pridūrusi, kad taip pat norima išsinuomoti ir dar vieną papildomą sniego gaminimo mašiną, kad kuo greičiau būtų galima pradėti jau ketvirtąjį sezoną.

Pirmiausia, anot bendruomenės pirmininkės, sniegas pučiamas ant pagrindinės slidinėjimo trasos (170 m), vėliau laukia pradedančiųjų kalnelis, kuris šiemet bus šiek tiek ilgesnis. Paskiausiai tikimasi lankytojus pakviesti ant naujos slidinėjimo trasos, kuri atsirado perkėlus į kitą vietą mažesnįjį keltuvą. L. Karbauskienė patikino, kad jeigu tik sąlygos leis, tikimasi pradžiuginti ir vaikus – gaminti sniegą ant rogučių trasos.

„Ką spėsime, tą padarysime, šalčio praneša ir kitą savaitę, palaipsniui plėsimės“, – komentavo Lapių bendruomenės centro pirmininkė.

Šiemet vietoj šieno kūgių, naudotų apsaugai, įrengtos „gaudyklės“, slidžių nuomos punktas pasipildė naujomis slidėmis.

Visą aktualiausią informaciją apie kalno atidarymo datą sekite feisbuko paskyroje ČIA.

Primename, kad Utrių kalnas – Lapių bendruomenės centro per vietos veiklos grupę „Pajūrio kraštas“ įgyvendintas projektas, lėšomis prisidėjo ir Klaipėdos rajono savivaldybė. Iš viso įrengimui skirta apie 205 630 eurų (710 000 litų).

Praėjusiais metais Utrių kalno slidinėjimo trasos buvo atidarytos sausio 8-ąją, 2016-aisiais – sausio 2-ąją. 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,