Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gyvų sėklų šventėje Doviluose būrėsi bendraminčiai (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Renginio akimirka. Sandros Vaičienės nuotr. Renginio akimirka. Sandros Vaičienės nuotr.

Praėjusį savaitgalį Dovilų pagrindinėje mokykloje vyko Dovilų krašto gyventojų, gamtiško gyvenimo būdo puoselėtojų iniciatyva pirmą kartą organizuotas bendraminčių sambūris, kurio tikslas – atkurti tradicinį sveiką žmonių gyvenimo būdą auginti savo sodus, daržus, sėklas ir puoselėti augalų įvairovę.

 

Pasak vieno iš šventės organizatorių Algirdo Švanio, šventė Doviluose pavyko ir su kaupu išpildė lūkesčius: „Nelauktai susirinko tiek daug žmonių – apie 200. Bendraminčiai susirinko iš įvairių Lietuvos kampelių, taip pat iš Latvijos.“

Nemokamame renginyje veikė mugė, kurioje savo gaminiais prekiavo 10 amatininkų, apie augalus, jų įvairovę išsaugojimą, dauginimą, savybes, naudojimą pranešimus skaitė prof. Antanas Svirskis, dr. Bronislovas Gelvanauskis, dr. Rasa Karklelienė, Danutė Kunčienė, Laimis Žmuida, Natalija Šiupakova, svečiai iš Baltarusijos – Anatolijus Orlovas ir Oksana Mickevič.

„Dalyviai buvo susidomėję, smalsūs, pranešėjus „užvertė“ klausimais, dalinosi žiniomis, patirtimi, sėklomis ir augalais. Pertraukų metų šurmuliavo diskusijos“, – pasakojo Algirdas Švanys.

Marius Krikščiūnas rodė savo gamybos avilius, dalinosi žiniomis apie Rytų mediciną. Edita Nurmi kvietė pasivaišinti pagal vikingų receptus ant akmens šventėje iškepta dilgėline duona. Piotr Cibulskij pristatė sėklų keitimosi e-platformos kūrybos darbus.

Šventės dalyviai vakaronėje įsitraukė į tradicinių šokių sūkurį. Dainomis džiugino ansamblis „Riedanti saulė“.

„Atsiliepimai – daugiausia šilti, tačiau kritikos taip pat sulaukta, tobulėti yra kur. Dalyvių gausa ir susidomėjimas įkvepia organizuoti tokius renginius ir toliau, tad tokių švenčių ateityje bus daugiau“, – teigė A. Švanys.

Renginio organizatoriai dėkoja Dovilų pagrindinės mokyklos direktoriui Arūnui Grimaliui už suteiktas patalpas, Dovilų etninės kultūros centro vadovei Lilijai Kerpienei ir meno vadovui Donatui Bielkauskui bei kitiems pagalbininkams, ypač Evaldui Mažučiui, Romanui ir Vitalijai Gudlekiams, Laimiui ir Gabrielei Žmuidoms, Andriui Mačeniui, Mariui Krikščiūnui, Tautvydui Jonikui, taip pat visiems pranešėjams ir dalyviams, kurie sukūrė šį šiltą renginį.

 

Renginio akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,