Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargždų „Minijos“ progimnazijoje – Vasario 16-osios šventė (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gargždų „Minijos“ progimnazijos nuotr. Gargždų „Minijos“ progimnazijos nuotr.

Vasario 15 dienos rytas Gargždų „Minijos“ progimnazijoje prasidėjo ne skambučiu, kviečiančiu į pamokas, bet varpų dūžiais, simbolizuojančiais Lietuvos laisvės kelią. Mūsų progimnazijoje – tai netradicinio ugdymo diena, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui paminėti.

 

Žvarbų rytą visa progimnazijos bendruomenė rinkosi vidiniame mokyklos kiemelyje. Renginio vedėjai Arnas Simonaitis ir Augustė Petreikytė pristatė šventės svečius: Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoją Nijolę Gotlibienę, UAB „Idmava ir partneriai“ direktorių, Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narį Vaclovą Macijauską, Lietuvos laisvės gynėjus, aktyvius visuomenės veikėjus Virgilijų Skuodą ir Rimantą Lukošių, Gargždų 309-osios kuopos šaulius ir jų vadą Aleksandrą Jefimovą.

Degant laužams, skambėjo patriotinių dainų įrašai, poetų eilės. Moksleiviai skaitė ištraukas iš gražiausių rašinių ir pačių sukurtų eilėraščių apie Lietuvą.

Sugiedojus „Tautišką giesmę“, į dangų buvo paleisti geltoni, žali ir raudoni balionai, simbolizuojantys Lietuvos vėliavą ir laisvę. Savo emocijas mokiniai išreiškė bendromis dainomis ir šokiais.

Daugiau kaip mėnesį progimnazijos mokiniai ruošėsi valstybės gimtadieniui. Jie puošė mokyklos erdves ir kiekvienoje kertelėje buvo galima pajusti artėjančios šventės dvasią. Per klasės valandėles, dailės ir technologijų pamokas, net po pamokų mokiniai lankstė paukštelius, simbolizuojančius laisvę ir nepriklausomybę, piešiniais iliustravo žodį „Lietuva“, rašė rašinius ir kūrė eiles Lietuvai.

Gražiausi darbai sugulė mokyklos stenduose. 6–7 klasių mokiniai, vadovaujami progimnazijos technologijų ir dailės mokytojos Ramunės Našlėnienės, pristatė projektinį darbą „Lietuvos tautinis kostiumas. Regioniniai ypatumai“.

Lietuvos šimtmečio proga pirmojo aukšto fojė buvo eksponuojamos tautodailininkės Zitos Paulikienės bei mokytojos Ramunės Našlėnienės tautinės juostos. Šią parodą papildė dailininkės Virginijos Balsienės sukurtos lėlės – aukštaitė, žemaitė ir zanavykė.

Pasitikdami šimtmetį „Minijos“ progimnazijos moksleiviai vykdė daug įdomių veiklų. Pirmų ir antrų klasių mokiniai dalyvavo mįslių konkurse. Trečiokai ir ketvirtokai rungėsi viktorinoje „Kieti riešutėliai“. Penktokai dalyvavo istorijos pamokoje „Lietuviškų pinigų istorija“. Ją iliustravo Mariaus Tamošaičio surinkta XVI–XXI a. monetų kolekcija. Aštuntokai ir septintokai kino teatre žiūrėjo filmą „Grąžinti Nepriklausomybę“.

Filmą „Laisvės kaina. Savanoriai“ penktų ir šeštų klasių mokiniai stebėjo kabinetuose. Šeštokai leidosi į edukacinę ekskursiją „100 mano miesto akimirkų“, kurią vedė ekskursijos autorė ir gidė Monika Vasylienė.

Mokiniai spalvino tautines juostas, kuriomis papuoš mokyklą Kovo 11-ąją. 5–8 klasėse vyko dailyraščio konkursas, kuriame moksleiviai miklino ranką rašydami įvairių autorių tekstus apie mūsų trispalvę, Lietuvos vardo kilmę, garbingą šalies praeitį. Gražiausiai parašę dalyvaus kovo mėnesį vyksiančiame rajono dailyraščio konkurse „Rašyk dailiai 2018“. Šventę užbaigė tautiniais kostiumais pasipuošusių mokytojos Valės Norvydienės ir mokinių Džiugintos, Justo, Vaivos, Mildos nuoširdūs sveikinimai žemaičių tarme. Vakare „minijiečiai“ linksminosi šventinėje diskotekoje.

Tokios netradicinės dienos ugdo mokinių pilietiškumą, patriotizmą ir pagarbą savo kraštui. „Minijos“ progimnazijos bendruomenė nuoširdžiai dėkoja visiems, padėjusiems organizuoti šventę.

 

Gargždų „Minijos“ progimnazijos nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,