Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ginčas dėl teniso aikštyno: Sporto centrui ar Gargždų sporto mokyklai?

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Tarybos posėdyje susikirto nuomonės, kam reikėtų perduoti valdyti prastos būklės teniso kortus. V. Kundroto nuotr. Tarybos posėdyje susikirto nuomonės, kam reikėtų perduoti valdyti prastos būklės teniso kortus. V. Kundroto nuotr.

Praėjusią savaitę Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdyje svarstyta per 60 klausimų ir informacijų. Aršias diskusijas sukėlė klausimas dėl Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos teritorijoje esančių teniso kortų bei ūkinio pastato perdavimo valdyti vienai iš įstaigų – Sporto centrui ar Gargždų sporto mokyklai. Politikai stebėjosi, kodėl dalybų ginčas persikėlė į Tarybos posėdį.

 

Populiari sporto šaka

Dar sausio mėnesį Gargždų teniso klubas „Setas“ kreipėsi į Savivaldybę su prašymu padėti suremontuoti jau daugelį metų apgailėtinai prastos būklės esančius teniso kortus bei juos perduoti Sporto centrui. Toks sprendimas, anot „Seto“ vadovybės, būtų teisingiausias, mat Sporto centras ne maža dalimi prisideda prie teniso sporto šakos populiarinimo rajone, organizuoja varžybas. Tokiam sprendimui neprieštaravo ir „Kranto“ pagrindinės mokyklos direktorius Egidijus Žiedas, su sąlyga, kad panaudos sutartimi Sporto centrui ar Sporto mokyklai perduotu valdyti aikštynu nuo 8 val. iki 15 val. galės naudotis ir moksleiviai.

Posėdyje Tarybos narys Nerijus Galvanauskas pastebėjo, jog jau anksčiau vieningas sprendimas dėl teniso kortų perdavimo Sporto mokyklai kėlė abejonių: „Jau užkulisiuose buvo aišku, kad egzistuoja prieštaravimai, o vienybės trūksta.“

Tarybos narys Gargždų sporto mokyklos direktoriaus Antano Blinstrubo teiravosi apie aikštyno galimybių plėtrą bei domėjosi šios sporto šakos populiarumu. Klausė, ar neprireiks naujų etatų teniso kortų priežiūrai.

„Mokykloje ši sporto šaka yra kultivuojama jau 12 metų. Treniruotės vyksta 6 val. per savaitę, o jas lanko apie 15 vaikų. Ši sporto šaka yra labai populiari, rugsėjo mėnesį sulaukiame nemažai tėvų skambučių“, – sakė Sporto mokyklos direktorius A. Blinstrubas.

 

Redakcijos archyvo nuotr.

 

Kortai – „panosėje“

Pasisakydamas dėl kortų perdavimo, direktorius priminė, kad jau ne kartą buvo išreiškęs norą, jog aikštynas atitektų Sporto mokyklai.

„Dar 2010 metais su tuometiniais kortų savininkais derėjomės dėl aikštyno perdavimo valdyti mums, tačiau tuo metu buvo paprašyti nemaži pinigai. Dabar, atsiradus dar vienai galimybei, nusprendėme vėl pareikšti norą, juo labiau, kad ne vienerius metus populiariname šią sporto šaką, o kortai yra mūsų „panosėje“, darbuotojai juos be vargo galėtų prižiūrėti“, – perdavimo motyvus vardijo A. Blinstrubas.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas pritarė nuomonei, jog teniso kortus racionalu būtų perduoti Sporto centrui.

„Praėjusiame Tarybos posėdyje projektas perduoti teniso kortus Sporto centrui buvo sustabdytas, nes prašymą pateikė ir Sporto mokykla. Darbo grupės pasitarime priimta išvada, kad tikslingiausia kortus perduoti Sporto centrui, tuomet aikštynas būtų efektyviau išnaudojamas, ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais. O moksleiviai, tiek „Kranto“, tiek Sporto mokyklos, galėtų treniruotis darbo dienomis, nustatytu laiku“, – sakė Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas. Pastarasis pastebėjo, kad ateityje tikslinga būtų šias abi įstaigas sujungti į vieną.

 

Naujajam valdytojui atiteks ir netoliese esantis ūkinis pastatas. V. Kundroto nuotr.

 

Reikia nugriauti

Pasak Sporto centro direktoriaus Vaido Liutiko, pats klubas „Setas“ prašė, kad aikštyną perimtų Sporto centras: „Lauko tenisą mėgėjai žaidžia jau ketverius metus, vykdome rajono pirmenybes ir žiemos metu. Galime drąsiai teigti, kad kortai su nuoma per savaitę būtų užimti 35–40 val.“

Tarybos narys Vaclovas Macijauskas teigė pastebėjęs, kad tikroji ginčo esmė – dėl kortų nuomos pinigų: „Būkime atviri, šie pinigai vaikų lavinimui nebus skirti.“

Tarybos narė A. Balnionienė Turto valdymo skyriaus vedėjo A. Kampo teiravosi, kodėl Taryboje svarstoma, kuriai iš dviejų įstaigų reikėtų perduoti teniso kortus, jei šis klausimas turėjo būti nuspręstas dar Darbo grupės posėdyje. A. Kampas atsakė, kad „peršasi išvada, jog tikslingiausia aikštyną būtų išvis nugriauti, tuomet neliktų kuo dalintis.“

Tarybos posėdžio metu teniso kortų klausimu balsuota tris kartus – už perdavimą Sporto centrui, Sporto mokyklai bei nei vienai iš šių įstaigų. Balsavimo rezultatai parodė, jog Tarybos nariai pritaria sprendimui aikštyną pavesti valdyti Sporto centrui. Už tai balsavo 15 rajono politikų iš 21.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,