Logo
 Spausdinti šį puslapį

E. Utkus: „Atstovauti Lietuvai yra kažkas neapsakomo“

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lietuvos futbolo federacijos nuotr. Lietuvos futbolo federacijos nuotr.

Lietuvos jaunimo (U-21) rinktinė ruošiasi Europos čempionato atrankos dvikovai su Suomija, o į stovyklą susirinkę žaidėjai neslėpė gerų emocijų ir noro darbuotis dėl bendro tikslo.

 

Stovykloje Gargžduose su komanda dirba septyni naujokai, kurie paliko įspūdį vyriausiojo trenerio Carito Falcho štabui. Strategas ketina įvertinti naujokų galimybes, o jas įrodyti trokšta ir saugas Edgaras Utkus, kuris prieš kelis mėnesius paliko Nacionalinę futbolo akademiją ir tapo prestižinio „Monaco“ klubo nariu.

„Aišku, esu labai laimingas, jog buvau pakviestas į šią rinktinę, nes tai man yra pirmas kartas. Dabar bandysiu įrodyti, kad ne veltui sulaukiau kvietimo. Jaučiu didesnį intensyvumą ir tempo pasikeitimą. Visas kolektyvas ir aplinka yra „super“, – teigė 17-metis talentas, kuris jau spėjo sužaisti U-17 ir U-19 rinktinėse Europos čempionato atrankos varžybose.

E. Utkus pripažino, jog jaučia lygių skirtumą Prancūzijoje: „Monako klube žaidžiu U-19 komandoje, tačiau žadėjo, jog nuo vasaros prisijungsiu prie antrosios komandos. Čia sukurtos nuostabios sąlygos tobulėti – tiek treniravimosi, tiek trenerių, personalo ir varžybų atžvilgiu. Visgi, visada bus skirtingi dalykai atstovauti Lietuvą, savo šalį, ir žaisti klube, tad pakvietimas į rinktinę yra aukščiau. Atstovauti rinktinei yra kažkas neapsakomo“.

Savo ruožtu „Salernitana“ klube meistriškumą keliantis Marius Adamonis atvyksta į stovyklą ne pirmą kartą: „Smagu visada sugrįžti, pamatyti draugus ir kolegas, susipažinti su naujais žaidėjais. Pirmadienį turėjome labiau įvadinę treniruotę, nes kai kurie žaidė rungtynes savaitgalį, o kiti ilsėjosi“.

Šios stovyklos metu su komanda dirba vartininkai Titas Krapikas bei naujokas Ovidijus Šiaulys, o M. Adamonis neslepia, jog jaučia konkurenciją, tačiau, tai, pasak jo, yra tik į naudą ir žada, kad penktadienį į Gargždus atvykę žiūrovai sulauks pilno atsidavimo iš Lietuvos komandos.

„Konkurencija yra, tačiau ji – darbinė. Einame į kiekvienas rungtynes laimėti, atiduodame viską ir žiūrime į priekį“, – teigė panevėžietis.

 

Lietuvos futbolo federacijos vaizdo įrašas:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,