Logo
 Spausdinti šį puslapį

Klaipėdos rajono amatų centre – Ministro Pirmininko vizitas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
V. Krauleidienės nuotr. V. Krauleidienės nuotr.

Balandžio 5 d. Veiviržėnų miestelyje lankėsi Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, Seimo narys, žemės ūkio ministras Bronius Markauskas, Seimo narys Petras Gražulis. Juos lydėjo Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas.

 

Svečiai domėjosi Veiviržėnų bendruomenės veikla, įgyvendintais projektais ir iškylančiomis problemomis. Ministrui Pirmininkui ir visiems atvykusiems buvo pristatyta VšĮ Klaipėdos rajono amatų centro veikla. Saulius Skvernelis pats išbandė audėjo amatą.

Jaunimas, su meistrėmis Alva Giržadiene ir Valdonija Karaliūniene, pademonstravo keletą amatų: lipdymą iš molio ir darbelių gamybą iš siūlų. Pristatėme Ministrui Pirmininkui ir garbingiems svečiams amatų centre eksponuojamą kūrėjos Irenos Šarkuvienės tapybos darbų parodą, vaišinome namine gira, čia pat iškeptomis, šiltomis bandelėmis, pasakojome apie Žemaitijos kulinarinį paveldą.

Saulius Skvernelis bendravo su Veiviržėnų bendruomenės nariais, išklausė jų pastebėjimus, problemas ir prašymus. Atvežė ir dovanų – bendruomenės pirmininkui svečias įteikė Lietuvos vėliavas, kurias prašė išdalinti miestelio gyventojams. Susitikimui artėjant į pabaigą, dėkojome Ministrui Pirmininkui už apsilankymą ir įteikėme atminimo dovanas, pagamintas amatų centro meistrių. Veiviržėnų bendruomenės pirmininkas Julius Pozingis nuo bendruomenės įteikė garbingam svečiui marškinėlius su miestelio atributika.

 

V. Krauleidienės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,