Logo
 Spausdinti šį puslapį

Rajono atstovai pasirodė „Dainų dainelės“ zoniniame etape

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Tarp geriausiai pasirodžiusių - ,,Svirplio" kolektyvas, vadovaujamas Nijolės Usevičienės. S.Gulbino nuotr. Tarp geriausiai pasirodžiusių - ,,Svirplio" kolektyvas, vadovaujamas Nijolės Usevičienės. S.Gulbino nuotr.

Vakar Kretingoje įvyko „Dainų dainelės“ konkurso Klaipėdos apskrities zonos etapas. Jame pasirodė solistai ir vokaliniai ansambliai iš 5 rajonų: Kretingos, Šilutės, Skuodo, Palangos ir Klaipėdos. Klaipėdos rajonui atstovavo 9 dainininkai.

Pasirodymus vertino 8 narių kompetetinga komisija, kurioje – po kiekvieno rajono atstovą, taip pat ir vertintojai iš Vilniaus.

Kaip teigė, komisijoje dalyvavęs Gargždų vaikų muzikos mokyklos direktorius Vidutis Normantas, mūsų rajono atstovai – tarp stipriausiųjų. Iš 25 galimų balų, visi Klaipėdos rajono dainininkai surinko daugiau nei 19.

Geriausiai pasirodė „Svirplio“ kolektyvai - jaunesniųjų vaikų ansamblis ir vyresnių mokinių mišrus ansamblis (vadovė Nijolė Usevičienė), surinkę 21,4 ir 21,6 balų. Aukštus balus pelnė Gargždų vaikų muzikos mokyklos solistas Ugnius Gapšys (vadovas Gžegošas Krušinskis), įvertintas 20,6 balo ir Ketvergių pagrindinės mokyklos mokinė Viktorija Kulikauskaitė (vadovė Audra Lingvenienė), įvertinta 20,5 balo.

Gargždų vaikų muzikos mokyklos auklėtinė Emilija Martinkutė (vadovė Danguolė Gerdauskienė) įvertinta 19,9, Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos mokinė Lijana Judeikytė (vadovė Jovita Jokšienė) 19,5, o Kretingalės lopšelio-darželio duetas Einaras Bagdonavičius ir Olivija Mikniutė (vadovė Pranciška Kurmanskienė)19,3 balo.

Dalyviai ir būsimi laureatai buvo vertinami pagal šiuos kriterijus: intonavimą, vokalinius duomenis, ansambliškumą, repertuaro pasirinkimą ir interpretaciją, artistiškumą, sceninę kultūrą. Konkurso dalyviai skirstomi į 4 amžiaus grupes.Vertinant ansamblius taip pat atsižvelgiama į ansamblio tipą (duetas, tercetas, kvartetas, merginų, vaikinų, mišrus).

„Dar nežinome, kas pateko į respublikinį etapą, nes komisija vertino pasirodžiusius dainininkus balais, o koks balas bus pereinamasis paaiškės vasario 10 d., jie bus skelbiami „Dainų dainelės“ internetinėje svetainėje“ - ,,Dainų dainelės" atranką komentavo komisijos narys Vidutis Normantas.

 

Apie konkursą

Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkursas „Dainų dainelė” tai vienas unikaliausių, daugiausiai dalyvių pritraukiančių, ilgametes tradicijas turinčių ir tęsiančių šalies muzikinių renginių. Dar nuo 1974 m. rengiamas ,,Dainų dainelės“ konkursas į profesionalaus muziko kelią atvedė jau ne vieną šiandien žinomą Lietuvos dainininką. Kas du metus ištisus devynis mėnesius trunkančiame projekte dalyvauja 3 – 19 metų vaikai ir mokiniai iš visų 60 – ties Lietuvos savivaldybių. Zoninių turų ir televizijos koncertuose pasirodo iki 5 tūkstančių jaunųjų dainininkų, akompanuojančių ansamblių dalyvių, Baigiamojoje konkurso laureatų šventėje, tradiciškai rengiamoje Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, koncertuoja per 300 jaunųjų dainininkų. Per visą ,,Dainų dainelės“ gyvavimo istoriją joje dalyvavo per 200 tūkstančių mokinių.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,